an timpul vietii parinti au donat unul din imobile fratelui meu ,urmand mie sa-mi fie atribuit celalalt imobil antre timp tatal meu a decedat ,mama find an viata .cand se va discuta succesiunea fratele mai are dreptul la imobilul ramas ???tinand cont ca accesta a primit un imobil prin donatie ?? multumesc mult
Presupunem că averea tatălui este de 100 lei. Dacă la decesul lui s-ar regăsi toată această sumă, descendenţii ar lua fiecare cîte 50 de lei.
Rezerva este de jumătate din această cotă legală, adică de 25 lei, ceea ce înseamnă că în timpul vieţii tatăl nu poate dona unuia dintre copii o sumă de bani care să diminueze sub 25 de lei ceea ce rămîne la decesul lui. Orice donaţie mai mare de 75 de lei va fi supusă reducţiunii la cererea celuilalt fiu, reducţiunea (diminuarea donaţiei) făcîndu-se pînă la suma de 75 de lei, astfel încît celălalt fiu să primească rezerva legală de 25 de lei.
Succesiune
PG67
Speta:
Unul dintre parinti decedat in urma cu 23 de ani!
Dezbatut succesiunea intre parintele mostenitor si frati (2)
Unul dintre frati a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)
Masa succesoralã
nelu_nedi
buna ziua!
am fost beneficiarul unui act de donatie din partea bunici 75% (decedata)si tata 25% traieste ,acum 35 ani ,acest act
a fost scutit de raport conf ... (vezi toată discuția)