avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incadrare grad handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incadrare grad handicap

Soacra mea de 83 ani afacut un accident vascular cerebral acum vreo 8ani .Mai inainte cu 2 ani afost operata la un sold [deoarece avea coxartroza],protezata .Facind avc-ul nu a mai putut fi operata si la celalalt picior si nu amai putut merge decat cu cadrul.Acum nu mai este deplasabila decat cu carutul.Intrebarea mea este unde trebuie sa ma adresez pt certificat de handicap pt ea in conditiile in care ea nu este deplasabila,si ce acte imi sant necesare pt asta.Mentionez ca ea are pensie de CAP si as vrea sa mai stiu daca are dreptul la pensie de handicap si la insotitor. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:54, 28 Aprilie 2014
Trebuie sa va adresati Comisiei de expertiza medicala a persoanelor cu handicap de pe raza teritoriala unde domiciliaza soacra dvs cu toate actele medicale.
Orice ruda,poate sa solicite comisiei de expertiza medicala persoane cu handicap verificarea documentelor medicale si expertizarea starii de fapt a persoanei
Pentru verificare este obligatoriu ca persoana sa fie deplasata de sediul comisiei medicale
Daca ,in urma verificarilor ,comisia medicala va aprecia starea pacientului ca se incadreaza in normative va dispune eliberarea de certificat/decizie de incadrare in grad de handicap
Conditionat de starea afectiunilor se poate propune insotitor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare lege probleme handicap gbp63@yahoo.com gbp63@yahoo.com Buna ziua Exista o lege care stabileste ce persoane pot fi incadrate cu grad de handicap Se pare ca legea este eludata in sensul ca acele comisii care ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac ca mama mea sa primeasca ajutor social si insotitor? sento12000 sento12000 Mama mea e internata in spital. A suferit un AVC hemoragic. (atac vascular cerebral). Inainte de asta, oricum , de mai mult de 6 luni era imobilizata in pat in ... (vezi toată discuția)
Asistent personal, indemnizatie de insotitor sau altceva? bodo gabriella bodo gabriella am o verisoara care are la randul ei grija de soacra ei care este paralizata la pat pe partea dreapta in urma unui atac vascular cerebral de cativa ani. Doresc ... (vezi toată discuția)