Soacra mea de 83 ani afacut un accident vascular cerebral acum vreo 8ani .Mai inainte cu 2 ani afost operata la un sold [deoarece avea coxartroza],protezata .Facind avc-ul nu a mai putut fi operata si la celalalt picior si nu amai putut merge decat cu cadrul.Acum nu mai este deplasabila decat cu carutul.Intrebarea mea este unde trebuie sa ma adresez pt certificat de handicap pt ea in conditiile in care ea nu este deplasabila,si ce acte imi sant necesare pt asta.Mentionez ca ea are pensie de CAP si as vrea sa mai stiu daca are dreptul la pensie de handicap si la insotitor. Va multumesc anticipat.
Trebuie sa va adresati Comisiei de expertiza medicala a persoanelor cu handicap de pe raza teritoriala unde domiciliaza soacra dvs cu toate actele medicale.
Orice ruda,poate sa solicite comisiei de expertiza medicala persoane cu handicap verificarea documentelor medicale si expertizarea starii de fapt a persoanei
Pentru verificare este obligatoriu ca persoana sa fie deplasata de sediul comisiei medicale
Daca ,in urma verificarilor ,comisia medicala va aprecia starea pacientului ca se incadreaza in normative va dispune eliberarea de certificat/decizie de incadrare in grad de handicap
Conditionat de starea afectiunilor se poate propune insotitor