avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare cu clauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare cu clauza

Buna ziua,as vrea sa stiu si eu daca se poate face un contract de vanzare-cumparare cu clauza,pe un apartament care este ipotecat de un contract de imprumut,se pot face acte preluand si datoriile apartamentului?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 10:32, 29 Aprilie 2014
Ce clauza ?
Prin contractul de ipoteca v-ati obligat sa nu instrainati proprietatea si sa n-o grevati cu sarcini. Va trebui sa luati acordul creditorului.
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
o clauza de ingrijire la batranete
Contractul de imprumut este facut cu o persoana fizica
Cereti acordul persoanei creditoare, nu conteaza cine e. Problema e ca daca nu platiti, ramane proprietarul fara casa si adio intretinere.
Eu înţeleg aşa:

proprietarul a încheiat un contract de ipotecă, garantînd cu imobilul. Acum, vrea să îl dea în schimbul întreţinerii.

Cel care va dobîndi bunul (presupunînd că nu există interdicţie de înstrăinare) îşi asumă dublul risc: de a pierde imobilul prin executare silită şi de a fi obligat să presteze în continuare întreţinerea (în schimbul căreia a acceptat imobilul ipotecat). Desigur, după pierderea imobilului s-ar putea îndrepta împotriva înstrăinătorului (întreţinutul), dar asta nu-l va scuti de prestarea întreţinerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare contract intretinere lolekbolek lolekbolek Am contract de intretinere cu socrii si vreau sa iau un credit cu ipoteca dar bancile nu accepta drept ipoteca imobil cu contract de intretinere. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament ipotecat elisa17 elisa17 vreau sa inchiriez un apartament care este cumparat prin imprumut bancar (ipotecat). are dreptul proprietarul sa mi-l inchirieze? (vezi toată discuția)
Ipoteca prin imputernicit - sanse anulare? marcu43 marcu43 in 2007 am girat pe cineva cu un apartement pentru un imprumut (pe langa apartamentul meu mai sunt puse in ipoteca si 2 imobile care apartin celui care a luat ... (vezi toată discuția)