avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen de apel și taxã judiciarã de timbru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen de apel și taxã judiciarã de timbru într-o plângere contravenționalã

in cat timp pot sa declar apel daca am pierdut procesul cu IPJ si mi s-a respins plangerea contraventionala ? mai trebuie sa obtin vreo dovada, ptr a putea circula in continuare ? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:46, 29 Aprilie 2014
Art. 468
Termenul de apel
(1) Termenul de apel este de 30 de zile de la comunicarea hotararii, daca legea nu dispune altfel.
(2) Termenul de apel prevazut la alin. (1) curge de la comunicarea hotararii, chiar atunci cand aceasta a fost facuta odata cu incheierea de incuviintare a executarii silite.
(3) Daca o parte face apel inainte de comunicarea hotararii, aceasta se socoteste comunicata la data depunerii cererii de apel.
(4) Pentru procuror, termenul de apel curge de la pronuntarea hotararii, in afara de cazurile in care procurorul a participat la judecarea cauzei, cand termenul de apel curge de la comunicarea hotararii.
(5) Termenul de apel suspenda executarea hotararii de prima instanta, cu exceptia cazurilor anume prevazute de lege. In aceleasi conditii, executarea se suspenda daca apelul a fost exercitat in termen.

In cazul in care faceti apel, puteti circula in continuare fara a face alte demersuri.
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
multumesc frumos, si as mai avea o intrebare, mai trebuie si in apel sa platesc acea taxa de timbru de 20 lei ?
Cuantumul taxei judiciare de timbru în apel este tot de 20 de lei (art. 19 din O.U.G. nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand intra in vigoare o hotarare judecatoreasca? alpinada alpinada Buna ziua, Dupa ce trece termenul in care se poate face apel, o hotarare judecatoreasca isi produce efectele imediat sau trebuie sa astept sa primesc ... (vezi toată discuția)
Temeiul de drept al apelului in noul c. proc. civ. in cazul in care se contesta o hotarare prin care s-a solutionat o plangere contraventionala costache80 costache80 Va rog sa-mi spuneti conform noului C. PROC. CIV, care este temeiul de drept pe care se intemeiaza apelul? Mai precis care articol/articole din C. Proc. Civ. ... (vezi toată discuția)
Cerere hotarare cu mentiunea "definitiva" si taxa de timbru Username33 Username33 Buna ziua, in calitate de \"actual/fost\" presedinte al asociatiei de proprietari am o nelamurire intr-o cauza civila cu caracter necontencios. Instanta, ... (vezi toată discuția)