avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Certificat handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Certificat handicap

Buna ziua,

As dori sa stiu daca un pensionar,posesor al unui certificat de handicap poate beneficia de vreo reducere la plata unor impozite/taxe/facturi si care ar fi acelea.

Multumesc...
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:41, 29 Aprilie 2014
Legea nr 448/2006 republicata la art 26 prevede facilitatea scutirii de la anumite taxe si impozite ,numai pentru detinatorii de certidicate de incadrare in grad accentuat sau grav
CAPITOLUL II
Drepturile persoanelor cu handicap

SECŢIUNEA a 7-a
Facilităţi
Art. 26
Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:
a) abrogată;
b) scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice şi viza anuală a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere.

Detalii: [ link extern ] >

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana cu handicap, beneficiaza de reducerea impozitului pentru locuinta ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea si eu o intrebare, daca ma poate lamuri cineva: Am o ruda care are un copil incadrat in gradul 2 de invaliditate, handicap accentuat, are si ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe cladiri pentru persoane cu handicap rcristea67 rcristea67 Buna ziua, Locuiesc cu parinti intr-un imobil la bloc, apartamentul este pe numele parintilor, eu sunt o persoana cu gradul de handicap grav, as dori va rog ... (vezi toată discuția)
Scutire plata impozit cladire si teren la parinte de copil cu handicap grav moldoveanudaniela moldoveanudaniela sunt mama unui copil cu handicap grav si as dori sa stiu daca sunt scutita de plata impozitului la teren ,casa si chiar si masina,daca sunt pe numele meu!in ... (vezi toată discuția)