avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen introducere cerere ordonanta de plata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen introducere cerere ordonanta de plata

Dupa transmiterea somatiei de plata in cit timp pot sa depun la instanta cerere pentru emiterea Ordonantei de plata se poate si dupa un an?
Cel mai recent răspuns: Sebastian Simon , Avocat 17:41, 29 Aprilie 2014
Buna ziua!

Puteti oricand, dupa termenul de plata din somatie, chiar si dupa un an. Vedeti sa nu se prescrie dreptul la actiune, ca este de 3 ani de cand a izvorat dreptul de a cere banii.

Oricum, va sfatuiesc sa va angajati un avocat.

Cu stima.
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
Sebastian Simon, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata abonament telefonic CAMI11 CAMI11 tatal meu a avut abonament telefonic la o firma de telefonie mobila in anul 2007 in anul 2009 ,in luna oct.ia venit o fcatura de 500 ron ,si sa solicitat ... (vezi toată discuția)
Ordonanta ok ok buna ziua. ca si societate comerciala creditoare, am inaintat somatie de plata in instanta invocand og5/2001, pentru neplata unor facturi din ... (vezi toată discuția)
Urgent rog lege prescriere datorii firme LisaLashes LisaLashes Buna ziua sper ca postez in locul corect, nu am foarte multe legaturi cu contabilitatea. Daca nu va rog mutati topicul si spuneti-mi unde il pot gasi ... (vezi toată discuția)