avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Buna ziua,sunt in divort si am doi copiii,luna trecuta tatal copiilor a fost arestat ptr un accident,la prima infatisare neputandu-se prezenta,m-am prezentat doar eu si nu am mentionat unde este sotul si de ce nu s-a putut prezenta ,nu am vrut sa-i produc o durere si mai mare,pe deasupra am schimbat declaratia motivand divortul din vina comuna ptr a nui afecta celalt dosar ptr care este judecat,intrebarea est daca eu nu voi spune incontinuare unde este ,iar divortul terminandu-se din culpa comuna,custodia copiilor fiind tot comuna dupa noua lege,dar stabiliti la mine,voi putea pleca in alta tara cu copiii fara a avea nevoie de semnatura lui?va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:01, 29 Aprilie 2014
Buna ziua,
Va va trebui semnatura lui.
Ce as putea face in cazul acesta ,ptr a obtine custodie unica fara a fi nevoie de semnatura lui?
Sa aveti motive temeinice pt care cereti sa exercitati autoritatea parinteasca singura, sa dovediti ca nu e un tata bun, ca e momentan arestat nu e neaparat un motiv.
Va trebui sa ziceti unde e pt ca trebuie citat si trebuie sa dovediti ca il citati corect acolo unde e, pana nu constata instanta ca procedura de citare a fost indeplinita, procesul nu se judeca.
Puteti sa cereti suspendarea procesului sa vedeti ce si cum cu arestarea lui, poate va fi eliberat pe perioada procesului penal si puteti divorta prin acord.
Poate e dispus sa va dea acordul sa iesiti cu copiii din tara. Oricum, daca se impotriveste din rea credinta, puteti obtine in instanta o hotarare care suplineste acordul tatalui asa ca nu e un capat de tara ca nu obtineti acum "custodie" unica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa am copiii langa mine Alexandra-Andreea Alexandra-Andreea Buna seara! Am nevoie de un sfat din partea avocatnet.ro :( vreau saam copiii langa mine in Anglia. Sunt divortata de 3 ani, mentionez ca sentinta este ... (vezi toată discuția)
Custodie unica anelia88 anelia88 As dori sa cer instantei sa mi se acorde custodie unica minorului de 5 ani ce locuieste cu mine.As dori sa stiu cat dureaza toate demersurile si cam cat costa ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor- suplinire acord tata alexandrabichito1989 alexandrabichito1989 Buna seara as vrea sa ma ajutati.sunt divortata din 2012 copilul mia fost incredintat mie dar custodia este comuna .eu locuiesc in spania cu copilul de 4 ani ... (vezi toată discuția)