Datele problemei: Masima x schimba banda fara sa se asigure si intra in masina y, se completeaza declaratie amiabila de X si Y, Y deschide dosar de dauna, Y la constatare trece ( observat dupa) reperul z pe ambiabila, Inspector constator constata, Y nu este multumit se fac 2 reconstatari, se face deziv, se anunta o suma, Y completeaza cererea de regie proprie.
Dar, dosarul se opreste la Corpul de control, X declara fara prezenta lui Y, ca defapt era un bolovan pe strada (bulevard mare din bucuresti), ca a semnalizat, ca s-a asigurat si ca Y nu a permis sa intre pe banda.
Acum Corpul de Control de la Asigurator spune ca, Amiabila este nula pt ca am completat cu acel reper ( amenintari de judecata si etc) , si cum X a dat acea declaratie variantele propuse de ei sunt : sa il dau in judecata sau culpa comuna.
X a schimbat banda fara sa se uite, eu nu vreau sa accept culpa comuna fara sa fiu vinovat.
Ce imi recomandati ? Cat ma costa si ar fi cineva dispus sa ma ajute cu o actiune in judecata? ( dauna nu este ft mare, dar este vorba de principu).
nu ai ce sa-i faci...nu exista martor care sa confirme situatia , iar culpa comuna se va lasa cu o amenda pentru nerespctarea vitezei legale si retinerea permisului (pentru dumneavoastra) , pentru celalalt participant la trafic , acceasi situatie , nu s-a asigurat cand a schimbat banda .
careva din asigurari i-a explicat situatia , si l-a invatat cum sa procedeze , odata ce fusese deacord cu amiabila....
Pai viteza legala nu a fost depasita, imi puteti spune de unde ati tras aceasta concluzie ?
Sa inteleg, ca daca eu, care am respectat banda si imi vedeam de drum, acel individ fara sa se asigure trage de volan si intra in mine eu sunt vinovat ?
se va deduce faptul ca dumneavoastra rulati cu viteza , lucru care a dus la acrosarea celui care a schimbat banda. nu ati putut evita pericolul .
in instanta , pe cine puteti chema ca martor ? sau cum puteti demonstra ca pe strada era "reperul z =bolovan pe strada "...obstacol care a trebuit evitat de cel care a schimbat banda ?
cum demontrati , ca cel din fata dumneavostra nu s-a asigurat , cand a facut manevra ?
apoi , si daca dauna nu este mare , mai bine analizati situatia de la a la z , cereti parerea si unui politist (sigur este mai in tema), si ajungeti la o concluzie.
cum am spus si mai sus , cineva l-a invatat pe domnul respectiv cum sa procedeze , mai ales ca sigur l-ati acrost din spate.
Nu am fost acrosat in spate, el m-a tamponat pe mine in aripa fata si roata stanga fata, cand a virat la dreapta fara sa se asigure si eu evident ca nu am avut timp sa franez.
De ex la viteaza de 30km/h dara cineva vireaza dreapta in dreptul tau, nu ai timp sa franezi si sa te feresti ? Si asa am urcat pe trotuar dupa ce ma acrosat.
Nu ar trebui ca el sa demonstreze faptul ca avea un obstacol ? Eu mergem pe banda mea.
Nu exista nici o cale de atac din perspectiva mea ?
Ucidere din culpa
sz_ada
Buna ziua,
Am si eu o dilema in legatura cu o expertiza tehnica efectuata in cazul unui accident rutier.
Pe scurt despre accident: persoana x de sex feminin ... (vezi toată discuția)