avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vanzare apartament prin procura
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vanzare apartament prin procura

Buna ziua,
Proprietarul apartamentului in care locuiesc este plecat in Franta de 10 ani si nu se mai intoarce in tara si doreste sa vanda apartamentul dar sa ma ocup eu de tot.
Va rog frumos sa imi spuneti ce acte imi trebuie, ce acte trebuie sa imi trimita el, ce tip de procura (ce sa contina), ce trebuie sa fac eu pas cu pas (cadastru, intabulare, certificat energetic, etc), cam de ce suma ar trebui sa dispun eu pentru intocmirea actelor.Nu stiu, orice ar face un proprietar in cazul unei vanzari.

Va multumesc frumos.

Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 16:07, 29 Aprilie 2014
Buna ziua,
Solicitati de la persoana o procura speciala in care sa se specifice ca va imputerniceste sa va ocupati de vanzarea imobilului cu specificarea clara ca va imputerniceste sa semnati actul de vanzare cumparare, sa efectuati cadastrul, intabularea, sa scoateti certificatul energetic si fiscal, sa negociati valoarea de vanzare. Daca sunteti si cumparator sa se specifice si acest fapt ca puteti sa va vindeti si dumneavoastra.
Consultati si un notar care va poate da mai multe detalii precum si ceva tarife.
Acea imputernicire poate fi data fie notarial si apoi tradusa si legalizata traducerea. Poate sa mearga si la ambasada si sa dea acea imputernicire.
Va trebuie imputernicirea in original.
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui apartament pe baza unei procuri notariale mariabarbuc mariabarbuc Buna ziua, Pe numele meu s-a facut o procura notariala cu titlu gratuit (donatie) prin care pot vinde un apartament. As dori sa stiu cat timp este ... (vezi toată discuția)
Imputernicire persoana fizica pt vanzare teren extravilan aditza740 aditza740 acum aprox 6 ani am imputernicit pe cineva sa se ocupe de vanzarea a 13 pogoane undeva la tara!in procura facuta la notar se specifica ca se va ocupa de ... (vezi toată discuția)
O procura mai speciala SirNick SirNick Buna ziua,ma confrunt cu o situatie mai delicata, sunt pe cale sa devin proprietarul unui apartament iar acea proprietate are 2 proprietari actuali, sora si ... (vezi toată discuția)