buna ziua,as vrea sa stiu daca ,o firma de asigurari cu care am colaborat prin contract de mandat,in anul 2011,poate sa imi ceara acum printr-o notificare sa returnez in termen de 30 zile un comision pe care l-am incasat in urma contractelor incheiate?acele contracte au fost reziliate,in urma neplatii ratelor aferente politelor de asigurare,si societatea considera ca eu trebuie sa returnez comisionul incasat deoarece clientul nu a mai platit ratele.........
pai si daca asa au afirmat, ca platesc 2 ani de zile,si dupa plecarea mea ,independent de mine,nu au mai achitat ratele?portofoliul trebuia preluat si administrat de un alt consilier,dar nu stiu ce s-a intamplat.....
banuiesc ca nu au platit pentru ca altfel nu primeam notificare...oricum nu au platit 2 ani de zile.....mi se pare cam trasa de par si notificarea pt ca eu am parasit compania acum 3 ani...
Nu puteti cere explicatii in scris?
Mai e vb si de termenul de prescriptie, e drept ca se refera la dreptul dvs, insa si reciproca ar trebui sa fie valabila.
Art. 2519
Termenul de prescripţie de 2 ani
(1) Dreptul la acţiune întemeiat pe un raport de asigurare sau reasigurare se prescrie în termen de 2 ani.
(2) De asemenea, se prescrie în termen de 2 ani dreptul la acţiune privitor la plata remuneraţiei cuvenite intermediarilor pentru serviciile prestate în baza contractului de intermediere.