avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calculare concediu prenatal si indemnizatie de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calculare concediu prenatal si indemnizatie de crestere a copilului in cazul mai multor venituri

Nu stiu cum se procedeaza in aceasta situatie. Ca eu am mai multe venituri realizate in ultimele luni. Voi naste pe la mijlocul lui octombrie. Insa, situatia se prezinta astfel:
- am un contract pe perioada nedetrminata: sa zicem A Ron
- un contract din 20 sept 2008- 19 sept 2009 (perioada determinata)- deci se termina inainte cu o luna de a naste eu: B Ron
- contract perioada determinata: octombrie 2007- septembrie 2010 (se va incheia la anu): C Ron.

Eu voi opta pentru optiunea de 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni.
Insa, cum se calculeaza prenatalul? Si daca contractul B, care inceteaza inainte de a naste eu va fi luat in calcul la prenatal? Si cine va plati in cazul contractelor pe perioada determinata?
Cum procedez in cazul asta?
Cand anume si ce acte trebuie sa depun?

Si mai ales, cand anunt ca sunt insarcinata, anunt toti angajatorii?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 17:24, 3 Mai 2009
anuntati toti angajatorii si ITM, insa in cazul contractului pe perioada determinata, angajatorul nu este obligat in nici un fel sa-l prelungeasca....;) Dupa nasterea copilului veti depune dovada castigurilor pentru ultimele 12 luni.Se va calcula 85% din media lor.
succes
Iar in ce priveste concediul de maternitate (pre si postnatal) acesta se va plati de fiecare angajator (mai putin cel la care nu veti mai avea contract, binenteles).
Va trebui sa faceti copii ale concediilor medicale, cred ca legalizate.
Originalul il depuneti la angajatorul la care aveti functie de baza (unde va este tinuta cartea de munca), iar la ceilalti angajatori se depune copie a medicalului.
Fiecare angajator va plati concediul dupa baza de calcul dedusa din veniturile pe care le-ati obtinut la societatea respectiva,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi concediu prenatal MihaiMa MihaiMa Buna seara, Sunt angajata cu contract pe perioada determinata care expira la data de 11 ianuarie 2012 si sunt insarcinata in 7 luni. Conform legii, as putea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu prenatal si postnatal Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti, daca se poate, in urmatoarele situatii: Incapand cu jumatatea lunii mai una dintre salariate intra in concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu pre-post natal si cic - calcul indemnizatie NoY NoY Buna ziua, In data de 17 aprilie 2012 am intrat in concediu prenatal. In data de 17 mai 2012 s-a nascut copilasul. Salariul brut este 3.200 RON, iar ... (vezi toată discuția)