avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca

Am o intrebare legat de urmatoarea speta:

Sindicatul si Administratia negociaza noul CCM+cresteri salariale.
La nivel de cresteri salariale se convine: - grupa a-xx lei - grupa b-xx lei+xx% - grupa c-xx%
Totul e semnat...

Enormal ca pentru grupele b si c procentul sa nu se acorde conform negocierilor din contract ci cum doreste conducerea fiecarui departament....la unii mai mult, la altii mai putin, la altii ce sa negociat, la altii deloc?

Daca cresterile salariale se acorda in urma unor negocieri sindicale, si au loc pe fiecare grupa in parte existenta in companie, nu ar trebui sa se acorde exact ce sa negociat...?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 30 Aprilie 2014
Presupun ca intrebarea dvs. se refera la un adaos salarial, cum ar fi bonus / prima acordate salariatilor pentru a recompensa unele merite in activitate. In acest caz, intradevar, adaosul mentionat de dvs. se va calcula pentru fiecare salariat diferential, conform Procedurei sau regulamentului stabilit.
Nu...eu ma refer la mariri colective,negociate cu administratia,pentru anul fiscal care a trecut...nu la prime de performante sau la bonusuri adaugate peste ce sa negociat in functie de performanta.
Vroiam sa stiu daca ce a negociat sindicatul se aplica negru pe alb sau poate fi dupa interpretat dupa cum doreste fiecare sef in parte...
In acest caz, majorarea salariilor se va efectua conform prevederilor contractuale si in cazul indexarii, conform procentului negociat.
Vladimir03 a scris:

...sper ca nu trebuie sa fiu membru in sindicat ca sa am parte de ceea ce negociaza ei?





CCM se aplica tuturor salariatilor din unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire salariala anual daniela ivan daniela ivan Buna ziua, in multinationala la care lucrez se fac evaluari anuale ce dul la cresteri salariale. Acum 2 ani fiind in medicalul de dupa sarcina (cu o luna ... (vezi toată discuția)
Act aditional la ccm Mitzi76 Mitzi76 Am o intrebare. In unitatea noastra, ca act aditional la CCM se semneaza o nota comuna administratie-sindicat. Exista doua sindicate, din care unul ... (vezi toată discuția)
Reducere salarii , legal??? Monica H. Monica H. o societate privata, poate dispune reducerea salariilor mai mari de 1500 lei cu 5-10%???? in ce baza? este legal?? atat timp cat la nivel de societate exista ... (vezi toată discuția)