Buna seara!in urma cu o saptamana am obtinut certificatul de Mostenitor in urma dezbaterii succesiunii.intrebarea mea este daca sora mea si fratele meu ,care au renuntat la mostenire
Vor avea dreptul sa isi revendice dreptul de mostenitori adica sa spuna ca s-au razgindit si ca doresc sa isi ia parte lor de mostenire.mentionez ca ei au depus declaratii de renuntare la succesiune.
eu trebuie sa fac acum intabularea si cadastru la apartament ,cei de la cadastru mi-au cerut pe linga o parte din acte si copii legalizate la contractul casei si certificatul de mostenitor.
Intrebarea mea este ...e legal asa ceva ,ptr ca mie imi este teama sa dau copii legalizate de la casa ,mie frica sa nu ma trezesc ca ramin pe drumuri ..multumesc! Astept raspuns!!
[Editat - daca mai scrieti cu majuscule nu va putea citi nimeni deci s-ar putea sa asteptati raspuns degeaba]
Nu mi-ati spus daca este legal ,adica asa trebuie sa procedeze cei de la cadastru sa ceara copii legalizate...actele legalizate au aceeasi valoare ca si originalele??
Este legal, se cer copii legalizate la intabularea oricarei proprietati imobiliare!
Alegeti un expert cadastru dupa recomandari daca se poate, unii dintre ei sunt mai neglijenti, nu respecta termenele.cautati o firma cu oarecare renume, nu preferati cel mai mic pret.La oficiile de cadastru exista o lista cu expertii autorizati, ca sa aveti garantia ca lucrarea dv e pe maini bune!
Forum Drept civil - mosteniri, drept de proprietate si altele
Discutie DREPTUL DE PROPRIETAR!! Editeaza titlu discutie
Data mesaj Marti, 29 Aprilie 2014, 21:49
Buna seara! Cei de la cadastru mi-au spus sa merg mai intai la Adminstratia Financiara sa inregistrez apartam ,dupa care cu actul obtinut si cu certificatul fiscal ptr intabulare sa revin la ei!
Dreptul de proprietar
gici
Hristos a inviat si buna ziua!
In urma cu o saptamina in urma unei dezbateri de succesiune,am obtinut certificat de mostenitor,fratii mei renuntand in ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune
lorma
Buna ziua,am si eu o intrebare......Suntem 4 mostenitori pe un teren agricol,titlul de propietate original se afla la un unchi de al meu.Eu am spus ca ma ocup ... (vezi toată discuția)