avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de proprietar

Hristos a inviat si buna ziua!
In urma cu o saptamina in urma unei dezbateri de succesiune,am obtinut certificat de mostenitor,fratii mei renuntand in favoarea mea la mostenire.mentionez ca ambii parinti sunt decedati.
Intrebarea mea este daca pot si daca da cum as putea obtine un act de proprietate sau titlu de proprietate al apartamentului mostenit?? si o a 2-a intrebare ar fi daca trebuie sa fac carte funciara si cadastru ptr apart. in termen de 30 zile??

Va multumesc astept raspuns!!




Ultima modificare: Duminică, 27 Aprilie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: gici , utilizator 20:28, 28 Aprilie 2014
Certificatul de mostenitor atesta ca in urma decesului parintilor si ca urmare a acceptarii de catre dv a dezbaterii masei succesorale,a renuntarii celorlalti mostenitori la masa succesorala, sunteti proprietar al apartamentului
Sa inteleg ca nu se poate intocmi un act de proprietate identic cu cel de vinzare cumparare ptr a nu fi atacat cel de mostenitor...
Eu as putea sa vind apartamentul in timp??
Ultima modificare: Duminică, 27 Aprilie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
gici a scris:


fratii mei renuntand in favoarea mea la mostenire.







Actul unilateral de vointa manifestat de renuntare la mostenire in favoarea dv este irevocabila astfel ca in viitor,acestia nu mai pot ridica pretentii
Documentul de renuntare unilaterala la cota succesorala la care ar fi avut dreptul- in favoarea dv ,
ramane in dosarul notarial.
Veti putea instraina bunul imobil
VA MULTUMESC PTR RASPUNS!!
cum as putea obtine in plus pe linga certificatul de mostenitor un act gen contract de vanzare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietar! gici gici Buna seara!in urma cu o saptamana am obtinut certificatul de Mostenitor in urma dezbaterii succesiunii.intrebarea mea este daca sora mea si fratele meu ,care ... (vezi toată discuția)
Reantregirea dreptului de proprietate Mocanu Nicolae Mocanu Nicolae In anul 1989 am devenit proprietarul unei case si a unei suprafete de teren de 250 mp , in urma dezbaterii masei succesorale, dupa decesul mamei . La mostenire ... (vezi toată discuția)
Termenii ptr. succesiune Roxanusa Roxanusa Buna ziua, Este adevarat ca, dupa moartea unuia dintre parinti, trebuie facuta succesiunea intre celalalt parinte ramas si fii, in termen de sase luni, la o ... (vezi toată discuția)