avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Vanzare masina
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vanzare masina

Am dat cu contract de comodat [vandut] o masina dacia. Persoana respectiva a vandut masina altcuiva spunandu-mi ca a vandut cu acte in regula.Eu am radiat-o de la fisc ramanand s-o radiez si de la politie.Dar surpriza ultimul cumparator ma suna si-mi spune ca nu ar vrea s-o inscrie pt ca taxa de prima inmatriculare este mare si ca sa-i fac si lui contract de comodat .Nu stiu cum sa procedez pt ca nu cunosc aceasta persoana si nu vreau sa am necazuri Poate ma puteti ajuta cu un sfat bun Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 21:13, 29 Aprilie 2014
Conform contractului de comodat, folosinta autoturismului dvs, de fiecare data cumparatorii va vor cauta pt a incheia cu dvs, un contract de comodat pt a circula cu masina.

Va rog cititi cu atentie ce inseamna acest contract de comodat, ma gandesc ca doar ati complectat formularul fara sa aveti cunostinta in ce v-ati implicat. Chiar daca ati scos autoturismul de la impozite si taxe, nu uitati ca aceasta masina figureaza in circulatie pe numele dvs, in baza acelui contract de comodat ei nu vor putea sa inscrie niciodata masina la politie pe numele lor. In cazul in care vor lua amenzi, acestea se vor descarca la rolul dvs fiscal, chiar daca nu mai detineti bunul, radarul sau camera de luat vederi nu are de unde sa stie ca aveti un contract de comodat si raspunzator pt acestea este comodatar-ul (cel care primeşte în folosinţă bunul).

[ link extern ]

Dati cautare pe forumul avocatnet sa vedeti cate persoane au probleme pt ca au acceptat ca noii proprietari sa nu isi inscrie masina la politie pe numele lor.
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
gmancila, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere auto gicapas gicapas am vandut un autoturism, am intocmit toate actele inclusiv fiscalul si cumparatorul nu o mai transcrie pe el ca nu are bani sa plateasca taxa de mediu.ce se ... (vezi toată discuția)
Circulatie auto inscris pe numele altuia catalin6916 catalin6916 Buna seara,sunt nelamurit cu o problema:am cumparat o masina de curand(dacia solentza)si am auzit mai multe pareri.cat pot circula cu masina pe numele ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto fara schimbarea proprietarului kkmak kkmak Vreau sa vand un auto(mai exact un Pick-Up Dacia 1.9Diesel) si avend taxa de mediu extraordinar de mare pe langa cat de veche este masina,daca cumparatorul nu ... (vezi toată discuția)