avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Citire contoare apa la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Citire contoare apa la bloc

Buna ziua, m-am confrutat zilele astea cu o situatie la AG in care am solicitat un pv in 2 exemplare de citire(unul la el, celalalt la mine) al contoarelor iar cel care citeste contorul (administratorul) inclusiv un martor(vecinul de bloc sa asiste la citire)si sa semneze, si daca nu semneaza cititorul sa scrie motivul.

procesul verbal cuprinde
citire index vechi, index nou apa rece, calda
nume, semnatura cititor, martor(daca exista), propietar/chirias
Este legal ce am propus la AG ?
Cel mai recent răspuns: papiotta , utilizator 22:32, 30 Aprilie 2014
Mai puteti adauga valabilitate metrologica apometru
In final ce a hotarat AG ?
Pentru ce va este dumneavoastra necesar acest proces verbal de lecturarea apometrelor?
Ceea ce dvs. solicitati se produce in fapt, insa nu este obligatoriu, adica daca nu exista o anumita comunicare intre reprezentantul furnizorului (”cititorul”) si reprezentantul asociatiei, respectiv sa se detalieze un pic momentul efectuarii citirilor (data, ora) - ce ati vrea sa faca cititoreul, sa-l caute prin cartier pe reprezentantul asociatiei? Nu, el isi face treaba, completeaza cele doua ex. ale PV si daca este baiat bun il pune in cutia postala a asociatiei.
Deoarece aceasta operatiune este f. importanta, pentru ca in baza acelui PV se intocmeste factura, as. prop. trebuie sa faca tot ce-i sta in putinta ca sa puna pe cineva sa-l insoteasca pe cititor la punctele de bransament ale asociatiei.
Nu trebuie sa va faceti probleme de atentionarea facuta de @ynocentta referitoare la:

Mai puteti adauga valabilitate metrologica apometru

Aceasta problema este rezolvata inca de la schimbarea apometrului: de obicei schimbarea apometrelor se face periodic (2-3 ani) sau din motive fortuite. Schimbarea se face in prezenta unui reprezentant al asociatiei care trebuie sa semneze un PV de schimbare/inlocuire. In acel PV sunt trecute mai multe informatii cu privire la caracteristicile si modelul apometrului, serie, sigiliu si indexul la montare. Un exemplar al PV se pastreaza la as. prop., astfel ca in orice moment se stie cand a fost schimbat apometrul si daca este garantata perioada de functionare.

La noi toate apometrele de bransament se citesc ”prin radio”, se completeaza acel PV in 2 ex. dintre care unul se inmaneaza as. prop., iar celalat ramane la furnizor.

deci ce ati cerut dvs. in AG, se intampla in realitate, dar daca cei din conducere nu v-au raspuns asa, inseamna ca habar nu au ce fac pe-acolo, astfel ca tre' sa le schimbati viteza de lucru...
Adam Grecu a scris:


Aceasta problema este rezolvata inca de la schimbarea apometrului: de obicei schimbarea apometrelor se face periodic (2-3 ani)

La noi toate apometrele de bransament se citesc ”prin radio”, se completeaza acel PV in 2 ex. dintre care unul se inmaneaza as. prop., iar celalat ramane la furnizor.




Inlocuirea apometrelelor obliga la efort financiar mai mare decat c/v verificare metrologica
Am avut ocazia sa constatam "avantajul tehnicii revolutionare "de citire apometru bransament prin unde radio,dupa ce timp de 4-5 luni reprezentantii firmei au preluat la termenul indexul de consum si ulterior au constatat ca apometrul era blocat...invocand pentru inregistrarea eronata a consumului lunar - interferente si alti factori

Doamna Ynocentta,
Schimbarea periodica a apometrelor nu implica niciun efort suplimentar din partea furnizorului. Acesta are un parc de cateva mii de astfel de instrumente si are grija ca acestea sa functioneze cat mai corect, astfel ca se lucreaza pe grafic, adica nici nu trebuie ca un apometru sa nu mai functioneze ca sa fie schimbat. I-a venit sorocul - conform graficului, este schimbat si gata. Ce fac ei cu aparatul in continuare, doar banuim: il demonteaza, il curata, ii mai schimba vreo piesa, il verifica metrologic si-l parcheaza pe un raft, si da, aceste operatiuni costa, dar toti furnizorii trebuie sa procedeze asa, asa este legea!

Ca in comuna Bucuresti nu se intampla ca la noi, este alta problema.
Va spun sincer ca de cand se practica aceasta citire prin radio, asociatia noastra nu a avut decat una sau doua situatii de blocare si da, depistata abia in ziua de citire (24 a lunii). Aceste situatii sunt reglementate prin contract.
Faza este ca ce discutam acuma, nu are legatura cu topicul. Eu v-am aratat ca ce a cerut userul in AG se intampla deja in realitate, dar intrebarea ramane - la ce va trebuie aceste informatii? Va ajuta personal cu ceva? Banuiti ca furnizorul incarca factura, folosind ati indecsi la intocmirea facturii? Greu de crezut!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2014
Adam Grecu, utilizator

Alte discuții în legătură

Apometre cu / fara citire radio florinapopa florinapopa Buna ziua In blocul in care locuiesc au fost schimbate apometrele in majoritatea apartamentelor. Eu, deocamdata, din motive tehnice, nu am facut-o, am ... (vezi toată discuția)
Refuz montare apometre cu citire radio Kopela Kopela Buna seara ! In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe ... (vezi toată discuția)
Rezolvare situatie - diferențe mari între apometrul de scară și suma indecșilor din apartamente elvirazaharia elvirazaharia Buna ziua! Locuiesc intr-o asociatie de proprietari cu mai multe scari de bloc si ma confrunt cu urmatoarea situatie: la citirea apometrului de scara (cu 19 ... (vezi toată discuția)