avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Cumpararea imbracaminte noua din Italia e considetata ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Cumpararea imbracaminte noua din Italia e considetata achizitie intracomunitara?

Am infiintat o intreprindere individuala avand cod caen vanzare haine noi si incaltaminte din piele. Marfa urmeaza a fi cumparata en-gros din depozit Italia si adusa in Romania.Trebuia sa ma inscriu in Registrul operatorilor intracomunitari, platitor de TVA? In momentul in care cumpar marfa, pe factura apare datele intreprinderii individuale dar trebuie sa justific banii cu care am platit? Poate sora mea sa plateasca marfa prin card debit? sau trebuie sa deschis un cont in euro pt II si plata sa fie facuta de cardul de debit din contul II ? Pot face un contract de imprumut cu sora mea pt banii necesari achizitionarii marfii?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 15:49, 5 Mai 2014
daca firma din IT este platitoare de tva, puteti cumpara pana in 34.000 de lei fara probleme; pe factura o sa apara tva ul din italia.
II nu trebuie sa justifice banii ( ca la srl.. creditare firme..etc...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie marfuri intracomunitare AlinaDumitrache AlinaDumitrache Am infiintat o intreprindere individuala avand cod caen vanzare haine noi si incaltaminte din piele. Marfa urmeaza a fi cumparata en-gros din depozit Italia ... (vezi toată discuția)
Cerere de rambursare in romania pentru tva platit in italia avril_dor avril_dor Buna ziua, Pot cere restituirea TVA-ului platit in Italia la achizitionarea de marfa? Sunt SRL platitor de TVA inscris in ROI. Intreb pentru ca stiam ca la ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva cu taxare inversa portocala142002 portocala142002 Buna ziua!Tocmai mi-am depus dosarul pentru infiintarea unui PFA si acum nu stiu ce si cum sa fac privind tva`ul..Eu marfa o achizitionez din UE ..din afara ... (vezi toată discuția)