Am infiintat o intreprindere individuala avand cod caen vanzare haine noi si incaltaminte din piele. Marfa urmeaza a fi cumparata en-gros din depozit Italia si adusa in Romania.Trebuia sa ma inscriu in Registrul operatorilor intracomunitari, platitor de TVA? In momentul in care cumpar marfa, pe factura apare datele intreprinderii individuale dar trebuie sa justific banii cu care am platit?Avand in vedere ca sora mea locuieste acolo poate sa plateasca ea marfa prin card debit sau trebuie sa-mi deschid un cont in euro pt Intreprinderea Individuala si plata sa fie facuta cu cardul de debit din contul II ? Pot face un contract de imprumut cu sora mea pt banii necesari achizitionarii marfii? Pentru suma in euro depusa la deschiderea contului trebuie sa justific provenienta banilor sau imi poate transfera ea bani din contul ei? Multumesc
Daca achizitia nu depasesc plafonul de 10.000 euro la cursul din data aderarii nu aveti obligatia inregistrarii in scopuri de TVA conform art. 153 indice 1 din CF si nici in Registrul Operatorilor Intracomunitari.
Dupa depasirea acestiu plafon aveti abligatia inregistrarii in scopuiri TVA si in ROI.
Plata achizitiilor trebuie sa o faceti din contul II.