la reintoarcerea la serviciu dupa concediul de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani,trebuie sa mai depun vreo cerere/declaratie undeva? sau se suspenda indemnizatia de la sine?
1. - Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) se plateste pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
- Incepand cu ziua urmatoare inceteaza, din oficiu, plata indemnizatiei pentru CCC si puteti relua activitatea sau ce altceva doriti dvs.
- Nu e nevoie sa mai interveniti la Primarie sau la AJPIS (care v-a platit indemnizatia).
2. Cam cu o saptamana inainte de a se termina CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
eu am inceput serviciul cu o zi inainte sa implineasca copilul 1 an si 11 luni,conform legii. daca tatal nu a facut demersurile pt o luna de CCC,voi primi indemnizatia pt inca o luna in numele meu sau inceteaza de cand am inceput serviciul? multumesc.
Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC dvs. nu veti beneficia de indemnizatia pentru CCC in ultima luna si nici de stimulentul de insertie, indiferent daca tatal intra sau nu o luna in CCC.