avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reluare activitate dupa concediu de crestere a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reluare activitate dupa concediu de crestere a copilului de pana la 2 ani

buna ziua,

la reintoarcerea la serviciu dupa concediul de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani,trebuie sa mai depun vreo cerere/declaratie undeva? sau se suspenda indemnizatia de la sine?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:51, 30 Aprilie 2014
1. - Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) se plateste pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
- Incepand cu ziua urmatoare inceteaza, din oficiu, plata indemnizatiei pentru CCC si puteti relua activitatea sau ce altceva doriti dvs.
- Nu e nevoie sa mai interveniti la Primarie sau la AJPIS (care v-a platit indemnizatia).

2. Cam cu o saptamana inainte de a se termina CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
eu am inceput serviciul cu o zi inainte sa implineasca copilul 1 an si 11 luni,conform legii. daca tatal nu a facut demersurile pt o luna de CCC,voi primi indemnizatia pt inca o luna in numele meu sau inceteaza de cand am inceput serviciul? multumesc.
Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC dvs. nu veti beneficia de indemnizatia pentru CCC in ultima luna si nici de stimulentul de insertie, indiferent daca tatal intra sau nu o luna in CCC.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la munca inainte de implinirea celor 2 ani optati pt ccc! denisa25 denisa25 Buna ziua! Am nascut in data de 19 .10.2012. Am optat pentru 2 ani la CCC. Ar trebui sa ma intorc la munca in data de 19 .09.2014.sunt nevoita sa ma ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tata georgiana55 georgiana55 Buna ziua! Sunt insarcinata si in momentul de fata ma aflu in concediu de risc maternal. Ma intereseaza sa aflu urmatoarele detalii: - dupa ce eu ca mama imi ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie 2013 DanaPatrascu DanaPatrascu Buna seara, As dori sa ma ajutati sa lamuresc niste neintelegeri in conditiile in care nimeni nu m-a ajutat,am inteles ca mai nou si tatal copilului ... (vezi toată discuția)