avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire imobil

Buna ziua,
Parintii mei au o casa achiziotnata in timpul casatoriei, casa este trecuta pe numele mamei,tatal a fost casatorit si mai are doua fiice, parctic eu mai am doua surori din cealalta casatorie a tatlui, si o sora din actuala casatorie cu mama, adica sora buna, cand ei nu vor mai fi, avand in vedere ca amam este unic prorpiatr in acte, nu mai are frati surori si nci alte rude, la succesiune cine a va veni ca mostenitori?au dreptul si surorile celealte din cealata casatorie a atatalui, sau doar eu cu sora mea buna din casatoria cu mama noastra?
avand in vedere ca este vorba despre un bun cumparat in timpul casatoriei iar la momentul respectiv nu era in vigoare posibilitatea alegerii unui alt regim matrimonial, dreptul de proprietate apartine ambilor parinti. in caz de deces mostenitori vor fi toti copiii
in acest caz trebuie facut contract de vanzare cumparare de la mama catre un sngur copil ?
si daca este achzitionat in timpul casatoriei, dar totusi doar mama este proprietar in acte, care este diferenta?
Nu conteză faptul că doar mama figurează în actul de proprietate, bunul fiind dobândit în timpul căsătoriei este de drept bun comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota de mostenire a fratelui sotiei decedate ConstantinCornel ConstantinCornel Buna ziua, Am cautat in forum, dar n-am gasit raspuns la intrebarea urmatoare: care este cota de mostenire a fratelui dupa decesul surorii sale? Sora mea a ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)
Succesiune micon micon Buna seara, In anul 2007 mi-a decedat o sora, in 2008 a decedat si sotul ei, iar anul acesta a decedat si unicul lor fiu, acesta din urma nefiind casatorit si ... (vezi toată discuția)