avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte succesiune

Pentru succesiune ce acte ne sunt necesare???Iar daca nu facem succesiune ce se intampla cu proprietatile?????
va duceti la notar si o sa vi se dea raspuns la toate intrebarile
Buna ziua,
In afara de cele spuse de colegul meu va indic sa mergeti la un notar care are in raza sa de competenta bunurile imobile din masa succesorala.
De principiu va trebui sa mergeti cu toate actele de proprietate ale bunurilor ce intra in masa succesorala, actele de stare civila (CI, acte de nastere si casatorie, etc.) ale tuturor succesorilor, actul de deces al succedatului, etc.
Nedezbaterea succesiunii duce la neintrarea bunurilor in proprietatea succesorilor iar dupa un an (dupa noul cod civil) la posibilitatea ca unora dintre succesori sa li se conteste calitatea.
Un notar de la locul decesului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea succesiunii AndreeaSc88 AndreeaSc88 Buna ziua, am o intrebare legata de legea succesiunii. Contextul este urmatorul: tatal meu biologic (parintii mei s-au despartit acum 30 ani, tatal meu nu s-a ... (vezi toată discuția)
Taxa de mostenire mimiela mimiela Buna . Am si eu intrebari. Ce acte sunt necesare pentru deschiderea mostenirii. Daca, au trecut 6 -7 luni de la deces, cat costa taxa de mostenire. (vezi toată discuția)