avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi femei insarcinate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi femei insarcinate

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: lucrez in cadrul unui IFN, mi-au prelungit contractul de munca de trei ori pana acum ( ultima data in perioada 01.04. - 01.07 2014) si recent am aflat ca sunt insarcinata. Acest lucru poate constitui motiv de reziliere contract de munca / sau motiv sa nu il mai prelungeasca? Ce drepturi am eu in acest caz? Si de asemenea de cate ori pot prelungi contractul pe o perioada determinata conform legii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rody 85 , utilizator 10:52, 2 Mai 2014
1. Angajatorul nu este obligat sa va prelungeasca durata c.i.m., indiferent de starea sanatatii dvs.

2. Potrivit art.82 alin.3 C.mun., contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

Pana la 01.05.2011, c.i.m. incheiat pe durata determinata se putea prelungi de cel mult doua ori consecutiv . Dupa aceasta data , legea nu mai prevede asa ceva . Prin urmare, c.i.m. pe durata determinata poate fi prelungit de nenumarate ori inauntrul termenului de 36 de luni.

3. Faptul ca o persoana este gravida nu constituie motiv de concediere.
Concedierea nu poate fi dispusă pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunoştinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere.
Este interzis angajatorului sa dispună încetarea raporturilor de munca sau de serviciu în cazul salariatei gravide, din motive care au legatura directa cu starea sa.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar acte aditionale cim perioada determinata alisaelena alisaelena Buna seara, Am un CIM incheiat pe o perioada determinata. Partile convin sa mai prelungeasca acest CIM prin act aditional cu inca o luna. Apoi convin sa mai ... (vezi toată discuția)
Contract de munca - perioada determinata valexandra valexandra Buna ziua, Am si eu cateva intrebari in ceea ce priveste salariatii angajati pe perioada determinata: 1. Salariatii angajati cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Perioada de munca nedeterminata 1ecaterina1 1ecaterina1 De cate ori are voie angajatorul sa te tina in perioada determinata de 6 luni. ? Iti face un contract pe perioada determinata de 6 luni dupa ce trec cele 6 ... (vezi toată discuția)