avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Punere in practica executare silita atragere ...
Discuție deschisă în Executare silită

Punere in practica executare silita atragere raspundere administrator

Am fost doi asociati si administratori in acelasi timp intr-un S.R.L. Pe fondul crizei lucrurile au inceput sa mearga prost, nu ne-am mai inteles si celalalt nu a mai activat in firma, desfasurand o alta activitate. Mentionez ca in acte a ramas si asociat si administrator. Dupa o perioada, vazand ca nici acea alta activitate nu ii merge, a dorit sa se intoarca. Stiind ca nu putem colabora in mod eficient, am plecat eu. Nici de aceasta data nu am operat nimic in acte (cu exceptia unei hartii semnate de mana de noi doi prin care eu eram suspendat pentru un an din functia de administrator). In 2012 statul a cerut si obtinut in instanta falimentul si lichidarea societatii. Cateva luni mai tarziu ANAF-ul a obtinut in instanta atragerea raspunderii administratorilor pentru recuperarea unei sume de aproximativ 80.000 lei reprezentand tva, impozite si, mai ales, penalitati. Acest lucru a fost motivat de faptul ca, de la un moment dat (momentul in care eu am plecat din firma) nu s-au mai depus balante si bilanturi. "Colegul" nu a mai depus respectivele documente deoarece firma nu a mai generat bani si nu a mai putut plati nici macar firma de contabilitate care ne furniza serviciile de specialitate. La aceasta sentinta s-a facut apel care a fost respins. Din lipsa de bani pentru plata avocat nu am mai urma nici o alta cale de atac. A intrat pe fir un executor judecatoresc.
Intrebare: nici eu nici asociatul nu avem bani in conturi, proprietati, etc pe numele noastre. Foarte recent, m-am angajat. Imi va fi poprit contul de salarii ? Ce proportie din bani vor merge in contul poririi ? Exista posibilitatea sa se indrepte executarea silita asupra apartamentului aflat in proprietatea exclusiv a mamei mele dar in care eu figurez cu domiciliul ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:30, 2 Mai 2014
Prin executare silita vi se infiinteaza poprire pe 1/3 din salariu, iar apartamentul mamei , cat e al mamei, nu poate face obiectul unei executari silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprirea contului bancar clauc clauc Buna tuturor vreau sa va aduc si eu un subiect in actualitate. Am intarziat plata TVA + taxe aferente , in cuantum de 20000 ron sau 200 mil lei vechi si mi ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar narcisa07 narcisa07 Sunt asociat cu cota de 10% si administrator intr-un SRL, care de vreo 3 ani nu mai are activitate. Celalalt asociat (care are cota de 90%) este cetatean ... (vezi toată discuția)
Poprire siladi siladi Va rog sa ma ajutati cu un sfat, firma la care sunta sociat si administrator a garantat cu un bilet la ordin un contract, eu am fost plecat din tara in ... (vezi toată discuția)