care este temeiul legal pentru o plangere penala necesara in urma refuzului angajatorului de punere corecta in executare a hotararii judecatoresti care anuleaza o decizie de concediere.
reintegrarea in functie nu s-a facut pe functia existenta inainte de concediere. compania a trecut activitatea pe care o aveam inainte de concediere la alt departament cu tot cu personalul care o desfasura, fostii mei colegi.
acum am fost "reintegrat" intr-un departament care desfasura activitati prestate de mine in alta etapa istorica, cu peste un an in urma fata de momentul concedierii.
arat ca in instanta compania nu a prezentat fisa postului actualizata si continua sa sustina ca nu am facut parte din structura in care am activat zi de zi 13 luni inainte de concediere.
in concluzie acum sunt "integrat" in alt departament fata de colegii mei din momentul concedierii, care fac si acum acelasi lucru ca in urma cu 13 luni. X-(
Hotararea este si irevocabila - s-a judecat si recursul, sau este numai definitiva si executorie de drept.
V-a fost comunicata decizia de reintegrare si ce scrie in ea?
Temeiul legal de drept este art. 287 alin. (1) lit. (d)
din codul penal. Deasemenea in aceeasi plangere se poate invoca si art. 297 din acelas cod - abuzul in serviciu.
Temeiul de fapt este faptul ca angajatorul/reprezentantul legal al angajatorului nu a dus la indeplinire dispozitivul sentintei civile prin care s-a dispus repunerea partilor in situatia anterioara emiterii deciziei de incetare a c.i.m.
Angajatorul nu are putere de lucru judecat, prin urmare nu putea decide altceva decat ceea ce s-a decis prin hotararea judecatoreasca (sentinta civila).
Probabil ca imediat dupa reintegrare a modificat unilatereal c.i.m. insa acest lucru nu-l pune la adapost de infractiunea prevazuta in codul penal.
In general, textul este aplicabil in cazul in care angajatorul refuza sa-l reintegreze pe salariat si nu pentru facut ca reintegrarea s-a facut pe un post similar celui desfiintat.
Nu există infracţiune dacă reintegrarea nu este posibilă întrucât postul a fost desfiinţat şi nu există nici posibilitatea încadrării pe un post similar sau fostul angajat refuză încadrarea pe un post similar. (Radu Popescu, Infracţiunile reglementate de Codul muncii, în Revista română de dreptul muncii nr. 2/2004, p. 96)
reintegrarea in functie s-a facut in baza art 274 din codul muncii, in baza certificatului de grefa privind solutia instantei de fond. azi am primit in sfarsit motivatia hotararii. revin dupa ce o citesc bine.
am citit horararea (motivarea). instanta de fond sustine ca intreaga procedura de evaluare pentru concedierea contestatorului a fost viciata, iar celelalt sustineri ale contestatorului nu mai prezinta releventa. temeiul juridic invocat este art. 69 alin 3 din codul muncii. doar ca argumentele invocate pentru acest temei sunt extrem de subtiri, ca sa nu zic subrede. X-(
efectiv nu stiu ce sa fac. reintegrarea in functie nu s-a facut pe locul de munca existent inainte de concediere.
structura A din care faceam parte avea patru subtructuri. eu faceam parte dintr-o substructura A4 care acum este inclusa gresit, zic eu, in alta structura B.
acum eu sunt "reintegrat" in structura C, care a mostenit substructurile A1, A2, A3, in timp ce colegii mei din A4 sunt inclusi intr-o substructura din structura B. :-/
ce solutii recomandati:
- o cerere pe art. 442-444 din ncpc pentru lamurirea aspectelor neclare din hotarare?
- o plangere penala pentru abuz in serviciu fata de nepunerea corecta in executare a hotararii instantei?
- judecarea apelului si invocarea unor noi probe aparute intre timp pentru sustinerea contestatiei?
arat ca in instanta de fond m-am reprezentat singur, fara avocat.