avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nerespectare decizie judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nerespectare decizie judecatoreasca

Buna ziua!

Am castigat in instanta reintegrarea mea pe post dupa ce am fost concediat. Instanta a decis plata salariilor acumulate de la decizia de concediere (anulata de instanta) pina la reintegrarea efectiva in munca.

Angajatorul m-a reintegrat formal, adica vin la lucru dar nu fac ce faceam inainte de concediere si nu mi se permita accesul la acte, la stampila unitatii, etc. desi sunt in functie de conducere.

Salariile restante nu mi-au fost platite in totalitate (10 luni nu sunt platite si 6 luni sunt, procesul a durat aproape un an jumate). Mai bine de un an sunt tot timpul amanat pe motiv ca n-ar fi bani, ceea ce nu este adevarat, sau ca banii de anul trecut nu pot fi contabilizati pe anul acesta.
La amenintarea cu executorul judecatoresc mi s-a ras in nas. Ba intre timp nu mi s-au platit nici doua salarii actuale.

Intre timp am aflat ca pot actiona penal conf. art.287 alin.1lit.e si art.287 alin.2 Cod penal.

Intrebarea mea este:
Are rost sa merg pe cale penala? Sunt convins ca odata ce voi depune cererea de demarare a procedurii penale angajatorul imi va plati imediat salariile restante. In acest caz se va porni procedura penala sau va fi oprita direct in stadiul cererii prealabile (sau se va inceta urmarirea penala intr-un stadiu ulterior) pe motiv ca este lipsita de obiect sau din oricare alt motiv?

Va multumesc pt. ajutor.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2016
Radu Palu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Palu , utilizator 01:36, 17 Februarie 2017
mergeti la un executor judecatoresc cu hotararea legalizata. este mult mai simplu si rapid.
Revin.
Intre timp mi s-au plătit salariile restante. Din privința banilor au îndeplinit tot ce a decis judecătorul.
Problema este ca eu sunt angajat (asa scrie în contract) ca director executiv. Nu sunt însa stabilite în contract atribuțiile mele, nu exista o fisa a postului. Înainte de concediere făceam ceea ce este prevazut pt. funcția respectiva în nomenclatorul COR/CAEN.
După reintegrare mi s-a stabilit ca atribuțiile mele ar fi de a ma ocupa de biblioteca și lucru de secretariat. Deci complet altceva decât făceam înainte. Explicația este simpla, înainte făceam toate deconturile, vedeam ce bani intra, cum se cheltuie, ce rămâne. Asta nu vrea angajatorul sa vad.

Vreau sa fiu repus în atribuțiile pe care le-am avut înainte de concediere.
Ce nu înțeleg eu: Formularea "reintegrare în funcția deținută anterior concedierii" pe care a folosit-o judecătorul în decizie, este îndeplinita prin simplul fapt ca am fost reangajat tot pe postul de director executiv sau trebuie efectiv sa desfășor aceeași activitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbari dupa reintegrarea pe post Radu Palu Radu Palu Buna ziua! Instanta a anulat desfacerea CIM meu si a dispus reintegrarea pe postul detinut anterior. Acuma angajatorul intentioneaza sa: - impuna o fisa ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru punerea corecta in executare a hotarararii judecatoresti menoin menoin care este temeiul legal pentru o plangere penala necesara in urma refuzului angajatorului de punere corecta in executare a hotararii judecatoresti care ... (vezi toată discuția)
Reintegrare pe post in urma unei sentinte civile definitive cristina69 cristina69 Buna dimineata, Va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez corect ptr. o reintegrare pe post a unui angajat care a fost concediar si castigat in instanta ... (vezi toată discuția)