avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Renuntarea la Cetatenia Romana
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Renuntarea la Cetatenia Romana

Art. 27 din Legea nr. 21/1991 spune in felul urmator
“Pentru motive temeinice se poate aproba renuntarea la cetatenia romana persoanei care a implinit varsta de 18 ani si care:
a) nu este invinuita sau inculpata intr-o cauza penala ori nu are de executat o pedeapsa penala;
b) nu este urmarita pentru debite catre stat, persoane fizice sau juridice din tara sau, avand astfel de debite, le achita ori prezinta garantii corespunzatoare pentru achitarea lor;
c) a dobandit ori a solicitat si are asigurarea ca va dobandi o alta cetatenie..

Exista vreun "alt motiv temeinic" pentru care se poate renunta la cetatenia romana ?

Probabil va intrebati de ce am adus in discutie acest subiect.. Simplu, nu mi se pare normal ca tinerii conform legii 446/2006 cu varste cuprinse intre 20 - 35 sa fie obligati sa participe la razboi.. Sa se duca Ponta !!!

Logic este ca un apatrid, chiar daca se afla pe teritoriul tarii, sa stea in banca lui, nu sa fie pe post de carne tocata de vita pentru un lucru pueril.. Dar problema este cum s-ar putea renunta la aceasta cetatenie ? Exista vreo cale de a ocoli punctul c) al art 1 din legea 21/1991 ?

Alta varianta ar fi "a da bir cu fugitii" prin Anglia sau alte tari (mi se pare o metoda tiganeasca, dar e buna si asta in caz de..)
Cel mai recent răspuns: Adrian_Gorj , utilizator 14:14, 2 Mai 2014
Stati linistit ca nu va trimite nimeni la razboi ca in cartile de istorie, deci motivatia cu Ponta si etc este puerila (nici de cancan nu e buna), pe de-o parte, iar pe de alta parte, cea mai proasta cetatenie din lume este mai buna decat statutul de apatrid. Apatrid inseamna ca pe planeta asta esti al nimanui (te ia unul la palme si nu ai cui sa te plangi, cam asta este apatridul). Pana o veni razboiul savurati viata asta dulce pe care o avem azi.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2014
trandafir2, moderator
Mai exista niste posibilitati:

Cetăţenia română se poate retrage persoanei care:
- aflată în străinătate, săvârşeşte fapte deosebit de grave prin care vatămă interesele statului român sau lezează prestigiul României, sau se înrolează în forţele armate ale unui stat cu care România a rupt relaţiile diplomatice sau cu care este în stare de război;
- este cunoscută ca având legături cu grupări teroriste sau le-a sprijinit, sub orice formă, ori a săvârşit alte fapte care pun în pericol siguranţa naţională.

In opinia mea luati prea in serios acest anunt :)
Ok facem ca-n al II-lea razboi mondial,aplicam strategia romaneasca, doar suntem buni la asa ceva :) vedem ca Germania pierde teren ne ducem la rusi, numai ca de data asta mergem din prima la rusi :))
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2014
Adrian_Gorj, utilizator
Mergem domnle, mergem si la rusi .. :) si dac-o fi nevoie facem si aeroport la Bailesti :))
trandafir2 a scris:

Mergem domnle, mergem si la rusi .. :)

Ii invadam, nu asa, sa le dezvoltam turismul ...

Alte discuții în legătură

Cetatenie nou-nascut Viorel2012 Viorel2012 Am citit legislatia cu privire la cetatenia romana. Daca ambii parinti au cetatenia romana, copilul ar trebui sa aiba cetatenia romana. Insa in lege nu este ... (vezi toată discuția)
Dolarul se va prabusi ? americanii vor muri de foame? va veni ... jamaica100 jamaica100 Dolarul se va prabusi ? Americanii vor muri de foame? Va veni al treilea razboi mondial ? Ce pareri aveti? (vezi toată discuția)
Calatorie minor din spania in romania ionstoica ionstoica copilul are parinti cu cetatenie romana,copilul are numai certificatul de nastere spaniol ce trebuie facut pentru a putea veni toti trei in romania(parintii si ... (vezi toată discuția)