avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Renuntarea la Cetatenia Romana
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Renuntarea la Cetatenia Romana

Art. 27 din Legea nr. 21/1991 spune in felul urmator
“Pentru motive temeinice se poate aproba renuntarea la cetatenia romana persoanei care a implinit varsta de 18 ani si care:
a) nu este invinuita sau inculpata intr-o cauza penala ori nu are de executat o pedeapsa penala;
b) nu este urmarita pentru debite catre stat, persoane fizice sau juridice din tara sau, avand astfel de debite, le achita ori prezinta garantii corespunzatoare pentru achitarea lor;
c) a dobandit ori a solicitat si are asigurarea ca va dobandi o alta cetatenie..

Exista vreun "alt motiv temeinic" pentru care se poate renunta la cetatenia romana ?

Probabil va intrebati de ce am adus in discutie acest subiect.. Simplu, nu mi se pare normal ca tinerii conform legii 446/2006 cu varste cuprinse intre 20 - 35 sa fie obligati sa participe la razboi.. Sa se duca Ponta !!!

Logic este ca un apatrid, chiar daca se afla pe teritoriul tarii, sa stea in banca lui, nu sa fie pe post de carne tocata de vita pentru un lucru pueril.. Dar problema este cum s-ar putea renunta la aceasta cetatenie ? Exista vreo cale de a ocoli punctul c) al art 1 din legea 21/1991 ?

Alta varianta ar fi "a da bir cu fugitii" prin Anglia sau alte tari (mi se pare o metoda tiganeasca, dar e buna si asta in caz de..)
Cel mai recent răspuns: Adrian_Gorj , utilizator 14:14, 2 Mai 2014
Ok, acum, mai in gluma mai in serios, hai sa venim cu idei, pentru ca este un subiect cat se poate de serios, dar pe atat ignorat (mai mult in nestiinta de cauza) de toata lumea si pana nu ajunge focul la unghii, nu intereseaza pe nimeni.. Cu siguranta vor mai fi si altii care vor citi si eu personal nu as vrea sa se trezeasca peste noapte ca au de luat o decizie si nu stiu pe ce carare s-o apuce.. La noi la romani este o vorba : las ca merge si asa, ei bine nu, nu merge..

Acuma nu ca incurajez la dezertare, Doamne fereste, dar fiindca armata nu este obligatorie si deci nimeni habar nu are ce-i ala front de lupta ( poate doar in Call of Duty si acolo campanie pe easy), in caz de razboi instructia aia care se face este superficiala ( e ca si cum faci ture in jurul blocului si crezi ca ai vreo sansa sa te compari cu aia de la maraton..), si clar cei care se duc in lupta vor fi pe post de "magnet".. Sunt contra la o astfel de decizie !

Probabil va intrebati de ce am adus in discutie acest subiect.. Simplu, nu mi se pare normal ca tinerii conform legii 446/2006 cu varste cuprinse intre 20 - 35 sa fie obligati sa participe la razboi.. Sa se duca Ponta !!!

De ce credeti ca ne pregatim de razboi?
Ares-3 a scris:

De ce credeti ca ne pregatim de razboi?

Nu se stie niciodata.. Dar eu unul, nu vad bine situatia din Ucraina si da cred ca un razboi este pe punctul de a izbucni, iar aceasta tara e la o aruncare de bat de noi, ne respira-n ceafa.. Nu sunt paranoia, dar e bine sa fii prevazator si sa faci planuri de pe acum, nu pe ultima suta de metri, ca e prea tarziu atunci.. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie nou-nascut Viorel2012 Viorel2012 Am citit legislatia cu privire la cetatenia romana. Daca ambii parinti au cetatenia romana, copilul ar trebui sa aiba cetatenia romana. Insa in lege nu este ... (vezi toată discuția)
Dolarul se va prabusi ? americanii vor muri de foame? va veni ... jamaica100 jamaica100 Dolarul se va prabusi ? Americanii vor muri de foame? Va veni al treilea razboi mondial ? Ce pareri aveti? (vezi toată discuția)
Calatorie minor din spania in romania ionstoica ionstoica copilul are parinti cu cetatenie romana,copilul are numai certificatul de nastere spaniol ce trebuie facut pentru a putea veni toti trei in romania(parintii si ... (vezi toată discuția)