avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Emitere autorizatie de construire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Emitere autorizatie de construire

Sunt proprietarul uni imobil teren o casa locuit si o anexa din chirpici dobandit prin act de vinzare cumparare in 2006 cu uzufruct viager al vinzatorului .fostul proprietar locuieste in imobil viager si are drept de uzufruct pe casa teren si anexa casa si anexa fiind situate pe terenul cumparat curtea casei In anul 2012 in urma inundatiilor produse in sat mai multe case au fost reconstruite de catre primaria comunei , iar in cazul meu s-a reconstruit anexa care a fost distrusa de inundatii .Acum primaria urmeaza sa emita autorizatia de construire a noii anexe construita in locul celei vechi dar un pic mai mare si situata tot pe terenul respectiv dar usor deplasata ca pozitie si din alte materiale din boltari cu fundatie. PE NUMELE CUI TREBUIE SA EMITA AUTORIZATIA DE CONSTRUIRE PRIMARIA DACA EU SUNT PROPRIETARUL IN ACTE SI IN INCHEIEREA DE INTABULARE IAR DE LOCUIT LOCUIESTE CU UZUFRUCT VIAGER DIN 2006 VECHIUL PROPRIETAR CARE MI-A VINDUT TERENUL SI CASA CU ANEXA? VECHIUL PROPRIETAR SE SBATE SA OBTINA EL AUTORIZATIA DE CONSTRUIRE PE NUMELE LUI . VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: romeo mart , utilizator 18:12, 30 Aprilie 2014
Vechiul proprietar nu mai poate obtine Autorizatia de construire pentru-ca nu mai poate face dovada proprietatii terenului.Autorizatia va fi emisa pe numele dv. La primarie sunteti inregistrat cu imobilul? Ati schimbat rolul pe numele dv? Platiti impozitul pe numele dv? Daca raspunsurile sunt "da", atunci nu aveti nici o problema.
Stimata domnisoara va rog sa binevoiti sa primiti multumiri pentru promptitudinea si calitatea raspunsului .Din 2006 am incheierea de intabulare in care sunt trecut proprietar dar la primarie rolul la impozite pe teren si casa a ramas pe numele vechiului proprietar care locuieste si foloseste terenul si care plateste impozitul pe imobil . nu am cerut schimbarea rolului deoarece desi am adus la cunostinta la primarie actul de vinzare-cumparare nu m-a obligat sda modific rolul . Desigur in termen de 30 zile dupa lege trebuia sa solicit declararea la impozite locale dar a ramas discutia sa plateasca vinzatorul si care a platit din 2006 pina acum 2014 impozitul .asta este realitatea acum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare-cumparare sau contract de intretinere? Alexandra Rapaila Alexandra Rapaila Am o problema un pic mai complicata. Casa parintilor mei se darama pe ei,este facuta din lut si este foarte veche acum este plina de crapaturi si la prima ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil popcrys77 popcrys77 Care sunt pasii care trebuie urmati pentru vanzarea unui imobil construit de mine, cu autorizatie de construire, imobilul aflandu-se pe un teren pentru care nu ... (vezi toată discuția)
Reconstruire anexa lemn fara autorizatie Muresan Felicia Muresan Felicia Detinatorul unei anexe din lemn (garaj+sura pt.lemne) de 25 mp,s-a trezit ca in urma unui vant puternic s-a daramat anexa, care si asa era foarte veche.Si-a ... (vezi toată discuția)