Am o problema un pic mai complicata.
Casa parintilor mei se darama pe ei,este facuta din lut si este foarte veche acum este plina de crapaturi si la prima inundatie sau zapada cred ca o sa pice. Am vorbit cu primarul din zona mi-a dat acordul sa construim alta casa noua , problema este ca din cei 8 frati cat suntem nimeni nu vrea sa participe la ridicarea ei nici cu bani sau altceva,
Am sa fac eu un efort fianciar impreuna cu fata mea sa le ridicam o casuta ca sa-si petreaca batranetile problema e ca imi este frica ca dupa ce mor sa nu se trezeasca fratii mei ca vor succesiune pentru un lucru la care nu au participat acum.
Care ar fi temeiul legal ca dupa moartea parintilor eu sau fata mea sa ne revina casa in totalitate asa cum ni se cuvine, noi practic construind-o de la zero.
Mentionez ca cea veche se va darama deoarece este considerata pericol de prabusire.
Ce ma sfatuiti?
incercati un contract de vinzare cumparare, incheiat in forma autentica la notar, pentru teren si casa, sau contract de vinzare cumparare cu clauza de intretinere. parerile si opiniile sint impartite, dv. alegeti...
Sunt doua variante:
1. Sa incheiati o conventie pentru constituirea dreptului de folosinta asupra unei parti din teren in vederea construirii. Legea 50 prevede ca este necesar sa aveti un drept real asupra terenului pentru a putea construi. Autorizatia de construire va fi pe numele dvs.
2. Parintii sa va instraineze partea pe care veti construi casa. Aceasta parte trebuie dezmembrata cadastral fata de intregul teren.
daca terenul este al parintilor pentru a evita succesiunea cumparati terenul si actuala casa, construiti casa cea noua pe numele Dvs. si eventual constituitile parintilor un drept de uzufruct viager (folosinta imobilului pe tot timpul vietii lor) sa aiba certitudinea ca nu pot fi dati afara
la deces uzufructul se stinge si se radiaza din Cartea FUnciara, deci nu va intra la mostenirea parintilor, Dvs. ramanand unica proprietara
Proprietate
tapleaua
buna seara ! ma numesc gabi si am o problema am cerut parintilor mei care sunt proprietari pe un teren+ocasa(batrineasca) act de vinzare-cumparare der au spus ... (vezi toată discuția)