avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lichidare

Buna seara

Daca eu sunt in perioada de proba si am depus cererea de lichidare, e corect ca am primit decizia de lichidare intocmita in baza articolului 55 ( b) sau trebuia desfacut cim in baza 31(3) ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:45, 1 Mai 2014
Cum ati redactat solicitarea de incetare a c.i.m.?
Da.
Art. 55 lit. b reglementeaza incetarea contractului de munca prin acordul partilor, iar art. 31 reglementeaza incetarea la initiativa oricarei parti, fara motivare, prin notificare.
Ca atare, chiar daca sunteti inca perioada de proba, sunteti in cursul executarii unui contract de munca valabil care poate inceta prin acordul partilor, asa cum este cazul dvoastra.
Daca cererea s-a facut in baza art.31 alin.3 C.mun., atunci angajtorul nu poate inceta raportul de munca in baza art.55 lit.b C.mun. si nici invers.
in cerere am specificat lichidarea la zi sau in acord cu cim.... e ok atunci cu 55 (b ) ca s-a desfacut?
In acest caz, angajatorul a incetat corect raportul de munca in baza art.55 lit.b C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz sau demisie? cica elena cica elena am lucrat o luna de zile la patron si din cauza neintelegerilor dintre noi nu m-am mai dus la munca,Am nevoie de preaviz sau trebuie sa fac cerere de ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim potarnichegalbena potarnichegalbena Buna ziua In cazul in care un angajat nu s a prezentat in la serviciu de 2 ori, fiind convocat la comisia de disciplina , daca el vine si isi depune cererea ... (vezi toată discuția)
Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)