avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere cim

Buna ziua
In cazul in care un angajat nu s a prezentat in la serviciu de 2 ori, fiind convocat la comisia de disciplina , daca el vine si isi depune cererea de lichidare mentionand ca doreste desfacerea cu art 55 b , angajatorul poate decide sa ii desfaca cu 81 7?angajatul fiind suspendat pt absente nemotivate din prima zi pana in data cand a fost convocat la comisie...mulţumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:49, 9 Mai 2014
Angajatorul nu poate face asa ceva, cel mult poate fi de acord cu art.55 lit.b C.mun. la o data stabilita de comun acord.
adica angajatorul nu poate decide? doar angajatul? adica daca este trecut in cererea de lichidare un anume articol solicitat de angajat, angajatorul trebuie sa desfaca intocmai? si in cazul de mai sus, tinand cont ca angajatul este suspendat pt absente?
Exact .
Angajatorul poate decide concedierea si nu incetarea c.i.m. prin demisie . Demisia este actul unilateral de vointa al salariatului.

Angajatorul nu are nicio baza legala care sa recalifice temeiul de drept din 55 lit.b sin 81 alin.7 C.mun.
Angajatorul are dreptul in acest caz sa desfaca c.i.m cu art.61 (a) Codul Muncii. dupa ce in prealabil a notificat angajatul in scris (prin scrisoare recomandata)sa se prezinte la servici cu documente justificative (certificat medical de exemplu) pentru a justifica absentele. Daca nu se prezinta, se face un raport care va fi semnat de conducere, iar apoi decizia de incetare a c.i.m cu art.61 (a) prezentat mai jos.

Art/61 [cazurile concedierii pentru motive subiective]
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara;
imi amintesc de o situatie in care eu am facut catre un angajator o cerere de lichidare la zi sau in acord cu CIM si mi s-a desfacut cu 81(7) in aceeasi zi, spunandu-mi-se ca angajatorul renunta total la perioada de preaviz, s-a procedat corect?

Alte discuții în legătură

Art61 litera a din codul muncii Corcodel nico Corcodel nico Buna ziua.sotul meu a lucrat 9ani la o societate de confectii textile.intre timp a gasit altceva mai bun de lucru.a facut cerere de incetare a activitatii si a ... (vezi toată discuția)
3 absente nemotivate - desfacere c.i.m. andrei_coma andrei_coma Un amic a lipsit de la locul de munca deoarece a intervenit ceva urgent si a trebuit sa plece lipsind nemotivat 3 zile. Nu a anuntat pe nimeni pt ca era nou ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca ramona chisalita ramona chisalita Buna ziua. Am niste intrebari legate de desfacerea unui contract de munca: -cand se raporteaza in Revisal desfacerea, in ultima zi de preaviz, cand se ... (vezi toată discuția)