avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere cim

Buna ziua
In cazul in care un angajat nu s a prezentat in la serviciu de 2 ori, fiind convocat la comisia de disciplina , daca el vine si isi depune cererea de lichidare mentionand ca doreste desfacerea cu art 55 b , angajatorul poate decide sa ii desfaca cu 81 7?angajatul fiind suspendat pt absente nemotivate din prima zi pana in data cand a fost convocat la comisie...mulţumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:49, 9 Mai 2014
Daca a cerut o copie dupa cererea de incetare a c.i.m cu numar de inregistrare ca dovada ca a prezentat-o angajatorului nu se mai poate face nimic. Puteti inchide contractul doar cu 55 (b), 81 (1) sau 81 (7). Alegeti varianta cea mai convenabila pentru ambele parti.
Angajatorul din propria inițiativa nu are cum sa inceteze c.i.m. cu acordul partilor sau prin demisie in lipsa unei astfel de solicitari din partea salariatului.

Hotarati-va ori a scris ori nu a scris articol in cerere ? Cititi mai bine mesajul cu care ati deschis topicul si nu ne mai induceti in eroare.
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc pt raspunsuri si imi cer scuze,nu a fost intentia mea sa inducin eroare pe cineva.
Aveti dreptate, trebuia sa pun intrebarile separat, doar ca doream sa stiu pe viitor cum se procedeaza in situatiile prezentate.
In opinia mea :
- daca salariatul invoca in cerere art.55 lit.b C.mun., , angajatorul nu poate decide incetarea in baza art.81 C.mun.

- daca salariatul nu invoca niciun articol in cerere si solicitarea incetarea la zi , atunci angajatorul poate decide incetarea in baza art.55 lit.b sau art.81 alin.7 C.mun. (asa cum am observat in practica intalnita).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art61 litera a din codul muncii Corcodel nico Corcodel nico Buna ziua.sotul meu a lucrat 9ani la o societate de confectii textile.intre timp a gasit altceva mai bun de lucru.a facut cerere de incetare a activitatii si a ... (vezi toată discuția)
3 absente nemotivate - desfacere c.i.m. andrei_coma andrei_coma Un amic a lipsit de la locul de munca deoarece a intervenit ceva urgent si a trebuit sa plece lipsind nemotivat 3 zile. Nu a anuntat pe nimeni pt ca era nou ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca ramona chisalita ramona chisalita Buna ziua. Am niste intrebari legate de desfacerea unui contract de munca: -cand se raporteaza in Revisal desfacerea, in ultima zi de preaviz, cand se ... (vezi toată discuția)