avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inregistrare PFA, am nevoie de ajutor
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inregistrare PFA, am nevoie de ajutor

Buna ziua

Am revenit in Romania dupa o perioada indelungata dar am contract de colaborare cu o firma de software din US. Sunt platita drept colaborator cu plata pe ora. Nu pot estima perioada de sedere in Romania, depinde de timpii de procesare a documentelor de imigrare in US, si pana una alta doresc sa fiu un cetatean corect si sa imi inregistrez activitatea la fisc. Cred ca ma incadrez la PFA dar sincer va spun n-am inteles mare lucru din articolele legale.
Un prieten care are PFA mi-a zis ca ma incadrez la PFA cu norma de venit.
Intrebari:
- ce este norma de venit si cum se calculeaza, se calculeaza din suma pe care o incasez eu din contract?
- ce alte contributii se mai datoreaza si la ce suma se calculeaza?
- pentru a devenii PFA trebuiesc indeplinite anumite conditii si car ear fi acele conditii?
-mi s-a mentionat codul 6202 pentru consultanta in tehnologia informatie, este acesta codul corect ?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: madanic32 , utilizator 21:08, 4 Iunie 2014
Am intalnit o noua problema, asociatia imi cere acceptul tuturor vecinilor de palier inainte de a isi da acordul pentru infintarea PFA-ului. Pe palier cu noi mai sunt 2 apartamente din care doar unul are perete comun cu noi. Ambele apartamente sunt goale, unul de 15 ani, celalalt de doar vreo 6 ani. Eu nu stiu cum sa iau legatura cu cei doi proprietari, nu am date de contact pentru nici unul. Vecini de deasupra sunt de acord, asociatia insa nu doreste sa isi dea acordul, am intrebat de datele de contact ale vecinlor (am presupus ca isi platesc macar intretinerea si au contact cu administratorul) dar au zis ca asta e problema mea.
Ce alternative am? Este obligatoriu sa ai acceptul de la proprietarii unor apartamente nelocuite? Nu se poate obtine un accept mai tarziu cand se decid sa foloseasca proprietatea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa servicii it adysx adysx Buna ziua, M-ar interesa o solutie pentru ca sotia mea sa-si poata infiinta un PFA norma de venit neplatitor de TVA, pentru a executa servicii de ... (vezi toată discuția)
Pfa 6202 - norma de venit + facturare in eu & us adriani86 adriani86 Buna ziua, Am un PFA inregistrat pe codul 6201 (Software la comanda) din anul 2008 pe care l-am suspendat in decembrie 2011, chiar inainte sa intre noua ... (vezi toată discuția)
Contributii pe venit in sectorul it Daliborka Daliborka Buna seara, In cazul in care o persoana PFA , in domeniul IT realizeaza venituri, care ar norma de venit si care ar fi contributiile platite pe venit?si cum ... (vezi toată discuția)