avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Este situatie de incompatibilitate?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Este situatie de incompatibilitate?

Un functionar public poate fi si secretar al unui departament juridic din cadrul unui partid politic ? Precizez ca este functionar public cu statut special si detine o functie publica de executie in cadrul Ministerului Finantelor, ANAF.
Cel mai recent răspuns: zama cristian , utilizator 08:25, 10 Mai 2014
Ar trebui, mai intai sa vedeti daca acea functie politica este functie de conducere in cadrul acelei formatiuni. Grija mare asupra acestui aspect. Daca nu este definita ca si functie de conducere..atunci mult succes, nu este incompatibilitate.
Totusi..grija la felul si cand va desfasurati activitatea politica in paralel cu activitatea publica.
La o eventuala schimbare politica..e cam /greu/usor, depinde din ce parte priviti, sa faceti distinctie intre perioada de timp in care va exercitati atributiile de servicu si cea in care va puteti exprima opiniile politice..Tinand cont, asa cum ati spus, si de statutul dvs special...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Funcționar public, membru de partid? Alexandru2018 Alexandru2018 Dacă ești funcționar public pe o funcție de execuție poți sau nu sa faci parte ca un simplu membru in vreun partid politic ? (vezi toată discuția)
Functionarul public si partidele politice anonim2014 anonim2014 Buna ziua, are voie un functionar public de executie sa adera la un partid politic? (vezi toată discuția)
Membru al unui partid politic rabdatoare rabdatoare sint functionar public de executie, am nevoie de o schimbare, doresc sa ma inscriu intr-un partid politic .......ca un simplu membru, functia publica imi ... (vezi toată discuția)