avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort fara acordul meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort fara acordul meu

Buna ziua,

Am avut o casnicie foarte buna din care au rezultat doi copii care la ora actuala au 24 si 18 ani. Totul a decurs normal,cu bune cu rele,cu certuri si impacari,etc.ca in orice casnicie.Anul trecut ne-am apucat de constructia unei case pe un teren primit de la un unchi de al meu prin contract de intretinere.In luna ianuarie a.c. fata a plecat in Elvetia ca aupair si eu am plecat in Italia in februarie pt.a ingriji un batran. Toate acestea pentru a face rost de bani ca sa dam din datoriile facute cu constructia casei si sa continuam s-o ridicam macar la rosu.Sotul a ramas acasa sa-si dea ultimul examen la master,deasemenea si baiatul care este inca elev. In timpul absentei mele,sotu lsi- a gasit o alta femeie . Acum doreste desfacerea casatoriei pe motiv ca relatia noastra s-a deteriorat in timp si nu mai suporta sa stea cu mine.Bine-nteles ca motivul adevarat (adica existenta doamnei)nu va di mentionat nicaieri.Eu nu sunt de acord cu divortul gandind ca este vorba de o criza a varstei (are 52 ani)si ca aceasta dragoste tarzie va trece curand si isi va da seama de greseala,numai ca "doamna" insista sa fie liber total. Ce sanse de reusita are el sa i se acorde divortul daca nu are motive temeinice pt. aceasta si daca eu nu sunt de acord? Cred ca si in fata instantei motivul lui precum ca" relatia s-a deteriorat in timp si nu ma mai suporta" cade deoarece ar fi trebuit sa se gandeasca mai de mult ca nu se mai poate convietui cu mine,sa nu incepem constructia casei,sa nu mai facem "N" planuri de viitor,iar apoi cum Dumnezeu vine asta? "divortez ca nu te mai suport,dar vom sta in continuare impreuna pt.ca nu vreau sa-mi las copiii pe drumuri si nici eu nu am bani sa-mi iau o alta locuinta"???.In alta ordine de idei as vrea sa stiu daca baiatul care urmeaza cursurile unui liceu particular la FR are dreptul la pensie alimentara .
I
Cel mai recent răspuns: ContSters84919 , utilizator 07:54, 10 Mai 2009
Intradevar , este dureros....dar daca sotul dumneavoastra insista sa divorteze, nici dumneavoastra si nici instanta nu are cui sa-i interzica acest fapt.
Inca daca se va intampla sa divortati copilul are dreptul la pensie de intretinere atat timp cat urmeaza cursurile unei institutii de invatamant (indiferent daca este de stat sau privat), nu a implinit inca 26 de ani si nu realizeaza venituri proprii.
O relatie de cuplu este numai rezultatul vointei ambilor " actori " implicati in aceasta.Daca unul dintre acestia simte ca aceasta nu functioneaza , nimic nu-l poate impiedica sa divorteze .Insa cererea de chemare in judecata trebuie sustinuta de mijloace de proba convingatoare , conform carora raporturile de familie au fost grav si iremediabil afectate.Si afectiv vorbind , constrangerea nu are nici un efect in asemenea situatii.Discutia , comunicarea deschisa poate ajuta .Sau poate o consiliere de specialitate , psihologica , inainte ca sotul sa ia o decizie radicala....
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc pentru raspunsurile primite.Dupa cum am mai spus,aici nu este vorba de un motiv real de divort.Adevaratul motiv este "amorul lui tarziu" pe care l-a recunoscut in fata mea . Nici el nu a vrut la inceput sa se desparta legal de mine gandind ca mai devreme sau mai tarziu actuala relatie va lua sfarsit si se va intoarce in familie,dar ea il obliga sa fie liber,fara nici-o obligatie si cum dumnealui este cam "slab de inger" si acum nu mai judeca limpede,se repede cu divortul.Aceasta aventura o cunosc si copiii care au vazut lipsurile lui de acasa in fiecare noapte sau chiar cate 2-3 zile si nopti la rand.Nu-mi este teama decat de faptul ca,desi a promis ca nu cere partajul ca sa fim nevoiti sa vindem apartamentul,ea va interveni iar si va cere acest lucru pt. a putea sa-si cumpere impreuna un alt apartament .Si daca ei au putere financiara sa-si cumpere,eu si copiii nu avem. Baiatul este inca elev,fata inca nu am reusit sa-i gasim un job,iar eu am o pensie de 400 lei.Cu ce sa ne cumparam alta casa?????Iar in cuvantul lui nu mai pot avea incredere ca face tot ce-i dicteaza ea numai ca sa nu-l paraseasca.
Dar faptul ca ati stat cu o persoana de gen masculin in alta tara chiar si pt ingrijire ar putea fi un motiv real de divort invocat de sot .
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2009
cris_deo, utilizator
cris_deo a scris:

Dar faptul ca ati stat cu o persoana de gen masculin in alta tara chiar si pt ingrijire ar putea fi un motiv real de divort invocat de sot .

Sotul poate invoca acest motiv, dar trebuie sa convinga si instanta ca este un motiv real.....cat despre sot , daca si-a pus in gand sa divorteze poate folosi orice motiv, pentru ca casnicie cu forta nu se poate....

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara giurgiu lacramioara giurgiu lacramioara Nu sunt despartita,iar sotul este de 2 luni plecat in voiaj.De atunci nu mi-a mai trimis bani nici macar ptr baiat care are 18 ani, dar este elev.El nu apare ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara- procedura obtinere dapetrea dapetrea As vrea sa cer fostului sot sa imi plateasca pensie alimentara . Cum trebuie sa procedez??? (vezi toată discuția)
Divort ContSters167014 ContSters167014 Buna seara.sunt casatorita de 5 ani Din luna iulie 2010 sotul meu ma inseala cu fosta lui iubita casatorita si ea in momentul de fata.(Noi ne aflam in Italia ... (vezi toată discuția)