avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Am facut testament, prin notariat unei persoane care acum nu mi se mai pare de incredere (s-a vazut cu testament si se poarta foarte urat cu mine), daca fac acum altei persoane testament, dar olograf ca nu mai am bani si nici nu ma pot deplasa la un notariat (sunt operata la bazin), acest testament olograf facut ulterior il anuleaza pe cel facut la notariat, este valabil?
Cel mai recent răspuns: c_dobrescu , utilizator 15:21, 1 Mai 2014
Da. Puteţi revoca testamentul anterior printr-un nou testament, chiar olograf.

Revocarea poate fi expresă (adică menţionînd acest lucru în noul testament) sau implicită. De asemenea, puteţi revoca primul testament chiar dacă testamentul nou conţine doar dispoziţia de revocare, fără a institui vreun legatar, situaţie în care va opera, la deces, moştenirea legală.

Testamentul olograf presupune să fie scris, datat şi semnat de testator.
Multumesc pentru promtitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament olograf arunarun arunarun Buna ziua, Iata o situatie: tanti batrana , nevazator grad I, fara rude ,la activ cu vreo 20 de testamente facute si desfacute. In prezent ,ultimul ... (vezi toată discuția)
Termen de valabilitate testament teodon teodon Buna ziua. As dori sa stiu daca un testament olograf are un termen de valabilitate in timp,si,daca da,care e acesta. (vezi toată discuția)
Testament atestat de avocat - valabilitate anemary_1982 anemary_1982 cat de valabil este un testament facut si atestat de un avocat?care este valabilitatea lui fata de unul facut si autentificat de notar? (vezi toată discuția)