avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire dupa 35 de ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire dupa 35 de ani

Buna ziua.
Am o mare problema.
Bunica din partea tatalui meu a detinut un imobil in proprietate.
Bunica avea 2 mostenitori,tatal meu si o sora.
La moartea bunicii,tatalui meu i s-a spus ca bunica,a facut testement unei nepoate pe acel imobil.
Acum dupa 35 de ani am aflat ca,nepoata are un testament de la bunica pe care la facut cand bunica era muribunda (bunica era dactilografa,stia sa scrie,dar la semnatura din actul testamentar a pus degetul),pus la cale de sora tatalui meu.
Credeti ca dupa 35 de ani am putea revendica mostenirea?
Avem vreo sansa?
Va multumesc.Loredana

Cel mai recent răspuns: loredana1973 , utilizator 12:09, 4 Mai 2009
Consultati un avocat,depinde de inscrisurile pe care le detineti!!!
Daca tatal dv. este mostenitor legal puteti solcita partajarea averii insa numai in limita rezervei succesorale, nu putrei cere anularea testamentului intrucit au trecut mai mult de 3 ani de la data cind ati cunoscut acest lucru. Este riscanta o actiune pentru ca c ea care a dobindit bunul va poate opune uzucaiunea sau exceptia ca suntei straini de succesiune priun neacceptare in termenul legal
Da,aveti dreptate,dar as avea mai multe sanse,daca deschid un proces pentru fals in acte,atunci nu ar fi anulat testamentul?Noi doar ce am aflat ca acest testament este fals.
Loredena
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Lili.lili Lili.lili Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un raspuns? As vrea sa stiu cum pot sa aflu daca a fost lasat un testament? Si daca a fost, cum pot sa ajung la el sa il ... (vezi toată discuția)
Am drept de mostenire de pe urma unui unchi vitreg? iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatalui meu? Bunicul meu patern era si tatal acestui unchi. Am detinut doua proprietati (casa si curte ... (vezi toată discuția)
Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatălui meu? am drept de moștenire? iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatalui meu? Bunicul meu patern era si tatal acestui unchi. Am detinut doua proprietati (casa si curte ... (vezi toată discuția)