Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un raspuns? As vrea sa stiu cum pot sa aflu daca a fost lasat un testament? Si daca a fost, cum pot sa ajung la el sa il scot? ( testamentul ar fi fost facut in perioada 1998-2000 de catre bunicii mei) . Va multumesc frumos
Buna ziua, daca sunteti mostenitor legal al persoanei decedate, atunci puteti merge la notar pentru dezbaterea succesiunii, iar in cadrul acesteia veti afla daca persoana decedata a facut sau nu testament la notar.
Buna ziua,
Daca suntei mostenitor atunci puteti formula o cerere la camera notarilor publici fie locala (judeteana) fie nationala.
Acestia va pot da raspuns la intrebare.
Dezbaterea succesiunii se poate face la notar sau in instanta.
In calitate de mostenitor rezervatar mergeti la notarul public,solicitati dezbaterea succesiunii,eliberarea certificatului de mostenitor,ocazie cu care veti afla daca,exista un testament.Oricum,in calitate de descendent inlaturati de la mostenire pe ceilalti mostenitori,inclusiv testamentari, in limita rezervei succesorale.
Buna ziua. Multumesc pentru raspuns. Chiar astazi am fost la un norat public si a spus ca daca testamentul a fost facut inainte de anul 2007, din pacate nu se va mai putea gasi. Cum pot sa procedez? Mostenitorii : Sunt eu (in locul tatalui meu care este decedat inaintea parintilor lor) si unchesii mei ( 3 frati de ai tatalui meu) Iar toate actele sunt la ei si nu vor sa ne dea noua absolut nimic. Am doar certificatele de deces al bunicilor si a tatalui meu dar in copii. Fara originale
Testament
cukrasz_kata
Buna seara, bunica mea mi a lasat casa prin testament. E nevoie de succesiune pt transcrierea imobilului pe numele meu? Sau cum se procedeaza? (vezi toată discuția)