am si eu o problema...am primit un preaviz de la locul de munca si,din cate am vazut pe forum, am inteles ca am dreptul sa lucrez doar 4 ore pe zi...vroiam sa stiu daca este valabil si in cazul meu.in hartia pe care am primit o scrie: "avand in vedere reorganizarea activitatii societatii,va comunicam ca incepand cu data de 23.04.2009 sunteti in perioada de preaviz in conformitate cu prevederile art.73 alin.1 din Legea nr 53/2003 cu modificarile si completarile ulterioare (Codul Muncii),urmand ca incepand cu data de 22.05.2009 sa incetati activitatea in cadrul societatii noastre conform art.65 din Legea nr.53/2003 cu modificarile si completarile ulterioare (Codul Muncii). pe parcursul termenului de preaviz aveti toate drepturile si obligatiile care decurg din contractul individual de munca."
va rog spuneti-mi si mie daca am dreptul sa vin doar cele 4 ore pe zi la lucru si daca am dreptul la inca un salariu,acesta fiind primul meu job si tinand cont ca am lucrat doar 3 luni iar contractul este pe perioada nedeterminata
va multumesc anticipat
Potrivit Contractului colectiv de munca unic la nivel national beneficiati de programul redus de 4 ore si de asemenea si de salariu compensatoriu intrucit nu se precizeaza perioada minima lucrata
Preavizului este de 20 zile lucratoare aveti 2 posibilitati : puteti lucra 4 ore/zi pe toata perioada preavizului sau ,la intelegere cu angajatorul , 8 ore /zi 10 zile . In perioada previzului beneficiati de toate drepturile ca si angajat , indiferent de orele lucrate in pontaj veti aparea cu 8 ore pe zi si nu va vor fi afectate drepturile salariale si conexe (bonuri de masa, daca societatea acorda). La terminarea activitatii trebuie sa primiti decizia de incetare a activitatii si cartea de munca ( daca vi s-a facut , daca nu , o adeverinta de vechime cu viza ITM - ului ) .In ultima zi aveti grija sa va faceti si nota de lichidare . Chiar daca incetarea activitatii se face prin art.65 din Legea nr.53/2003 ( art. in urma caruia se beneficiaza de somaj ) dumneavoastra nu veti beneficia de somaj deoarece nu aveti stagiul de cotizare complet ( 12 luni din 24 luni )
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Potrivit CCMN, la încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
De ce nu somaj?
aledical
Doresc sa ma ajute cineva; sotia mea a fost in concediu o saptamina la revenire a primit un preaviz in care i se aduce la cunostintia ca activitatea societatii ... (vezi toată discuția)
Somaj
B_Larisa
Buna ziua! Am primit decizia pentru somaj, in care scrie \\"Avand in vedere restrangerea activitatii firmei. In baza art. 65 alin 1 din Codul Muncii; in ... (vezi toată discuția)