avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Informatiile private din hotararea de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Informatiile private din hotararea de divort

Unei femei divortate i se solicita hotararea de divort, la scoala copilului, pe motiv ca copilul poarta numele tatalui, mama un nume.

Hotararea de divort cuprinde informatii si descrie evenimentele care au dus la divort, precum si desfasurarea unui divort lung.In acest sens femeia are dreptul la respectarea vietii private si la confidentialitate, insa este necesar sa justifice si de ce copilul poarta un nume diferit.

Instanta care a pronuntat divortul poate elibera o minuta, un rezumat in care sa se prevada doar schimbarea numelui si incredintarea copilului?

Eu cred ca se poate face o copie legalizata, la notar, numai dupa partea din HJ care intereseaza la scoala copilului.
Sa solicite un certificat de grefa cu solutia din dosar, dar nu stiu daca va fi de ajuns pt la scoala.

Din pacate notarul nu legalizeaza hotarari judecatoresti.
Va multumesc
Certificatul de grefa cu solutia pronuntata se elibereaza de catre instanta, numai in situatia in care hotararea de divort nu a fost redactata, ori din ceea ce spuneti ati revenit deja la numele avut anterior casatoriei folosind in acest sens hotararea de divort legalizata.
Prietena mea a fost la judecatorie si a depus cererea. Se pare ca desi au trecut 5 ani, certificatul de grefa se poate elibera chiar daca hotararea a fost redactata, pentru situatiile in care este solicitat, tocmai pentru scopul de a se evita ca intreaga hotarare de divort sa fie citita de orcine, si de a se respecta astfel, intimitatea unei persoane.

Alte discuții în legătură

Hotarare divort alina010 alina010 Procesul de divort s-a finalizat in noiembrie 2010 insa nici pana in acest moment nu am primit acasa hotararea respectiva. Nu s-a facut recurs, insa nu inteleg ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort mgv mgv Bun ziua, am o intrebare ce poate parea stupida insa e important raspunsul ptr mine. Sunt intr-un proces de divort pe cale amiabila, fara avocati, am fost ... (vezi toată discuția)
Redactarea sentintei de divort aymeelaly75 aymeelaly75 In urma cu doua luni si jumatate s-a pronuntat divortul cu doi minori, de comun acord si fara motivari, dar inca nu mi s-a redactat sentinta de divort, cu ... (vezi toată discuția)