avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Informatiile private din hotararea de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Informatiile private din hotararea de divort

Unei femei divortate i se solicita hotararea de divort, la scoala copilului, pe motiv ca copilul poarta numele tatalui, mama un nume.

Hotararea de divort cuprinde informatii si descrie evenimentele care au dus la divort, precum si desfasurarea unui divort lung.In acest sens femeia are dreptul la respectarea vietii private si la confidentialitate, insa este necesar sa justifice si de ce copilul poarta un nume diferit.

Instanta care a pronuntat divortul poate elibera o minuta, un rezumat in care sa se prevada doar schimbarea numelui si incredintarea copilului?

La Judecatoria Ploiesti nu se elibereaza certificat de grefa cu solutia pronuntata dupa redactare.
In plus un certificat de solutie nu atesta ca o hotarare de divort a ramas definitiva si irevocabila, ci doar hotararea legalizata.
Ali_Ioana a scris:

Prietena mea ........ tocmai pentru scopul de a se evita ca intreaga hotarare de divort sa fie citita de orcine, si de a se respecta astfel, intimitatea unei persoane.

Eu nu vad de ce prietena dv se simte ''lezata'' de faptul ca ''oricine'' ar putea citi o hotarare de divort, din moment ce sedintele de judecata sunt publice, la ele poate participa oricine, audierea martorilor are loc in sedinta publica si sala este plina de oameni, deci asculta oricine.

Bună dimineaţa.
Părerea mea e că nici nu ar trebui să le duceţi chestia asta la şcoală. Copilul nu are alt act care să dovedească numele purtat? Are certificat de naştere, bună ziua, nu priveşte pe nimeni altceva. Alea de la şcoală au epuizat motivele de bârfă şi le trebuiesc altele.

Pentru m_ella:
Ce vorbeşti... Tu în locul ei cum te-ai simţi? Cei din sala de judecată au fost atunci, au ascultat au uitat. La şcoală se duce vorba şi ajunge la urechile copilului, la asta te gândeşti puţin? Ce-o fi în sufletul copilului respectiv când ceilalţi copii au să facă mişto de el?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Mai 2014
eugen68octavian, utilizator
Copilul ala a trait lucrurile respective nu cred ca ajung la urechile lui pentru prima data si scenariul asta e cam deplasat.
Eu am trait toata scoala cu hotararea de divort a parintilor la dosar si nu a facut nici unul misto de mine ca tata a vrut sa o arunce pe mama peste balcon de la etajul 3 sau ca tata avea amanta la momentul divortului.
Cred ca lucrurile astea trebuie acceptate asa cum sunt, prin asta a trecut cu sau fara voia ei si ar trebui sa si le asume.
Informatiile din hotararea respectiva nu sunt private, ele au fost dezbatute in sedinte publice cu martori si tot tacamul.
Cine are chef de barfe barfeste si fara hotararea de divort, cine nu - nu.
eugen68octavian a scris:

Cei din sala de judecată au fost atunci, au ascultat au uitat. La şcoală se duce vorba şi ajunge la urechile copilului, la asta te gândeşti puţin?

De ce ar trebui să se gândească m_ella (un terţ) la ceea ce ar trebui să se gândească PÃRINŢII?

De multe ori, după ce am ascultat motive de divort, am zis: Bun, eu am notat tot ceea ce mi-ati povestit. Dar acum vă rog să vă imaginaţi, să vizualizaţi sertarul/locul în care tineţi dvs. acte şi pe copilul/copiii dvs. peste X ani citind acolo hotărârea de divorţ ... Să-mi spuneţi dacă n-ar trebui cumva să omit câte ceva din cele ce am notat.

În războiul vanităţilor (unele procese de divorţ) copiii sunt victime colaterale. Momentul de trezire apare mai tarziu ...cand nu numai sala de judecată, dar chiar şi împricinaţii au cam uitat de ce naiba au divorţat (cam care era adevăratul motiv).

În cazul de faţă aş depune doar o PARTE din hotărâre: prima şi ultima pagină (partea introductivă şi dispozitivul).
Dacă în instanţă se pot depune parţi dintr-un inscris, înseamnă că pentru şcoala din colţ e destul.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2014
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare divort alina010 alina010 Procesul de divort s-a finalizat in noiembrie 2010 insa nici pana in acest moment nu am primit acasa hotararea respectiva. Nu s-a facut recurs, insa nu inteleg ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort mgv mgv Bun ziua, am o intrebare ce poate parea stupida insa e important raspunsul ptr mine. Sunt intr-un proces de divort pe cale amiabila, fara avocati, am fost ... (vezi toată discuția)
Redactarea sentintei de divort aymeelaly75 aymeelaly75 In urma cu doua luni si jumatate s-a pronuntat divortul cu doi minori, de comun acord si fara motivari, dar inca nu mi s-a redactat sentinta de divort, cu ... (vezi toată discuția)