avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor!

Nu credeam ca am sa am o asemene problema si sa caut informatii si sprijin pentru a afla care sunt pasii intr/un divort. Sunt casatorita de 4 ani. Din ce in ce viata alaturi de acest barbat devine mai grea. De un an avem si un copil de care nu se ocupa nici cum. De ceva timp a incept sa manifeste o agresivitate verbala care ma deranjeaza. Poate sunt si eu mai sensibila dar copilul plange, il doare una, il doare alta, mergi la medic, cumpara cele necesare pentru copil si pentru casa, mergi la munca (m/am intors cu jumatate de norma la munca pentru ca nu ne ajungeau banii si pentru a nu sta cu mana intinsa la el). As vrea sa stiu care sunt pasii ce se fac intr-un divort? Nu am calcat intr/un tribunal si nici nu am cautat rasunsuri printre cunostinte. Ce trebuie sa stiu inainte de a incepe acest demers? Gandul meu e sa caut un avocat bun si el va face toate necesare dar cum dau de un avocat bun? Imi e inca teama sa fac acest lucru dar trebuie sa tai coada cainelui dintr-o data si nu pe bucatele.
:offtopic:
Nu cred ca exista avocati buni sau avocati mai putin buni ... fiecare avocat isi cunoaste meseria, important este ca in momentul angajarii unui avocat sa-i puneti la dispozitie toate informatiile pentru a va putea apara cat mai bine.
Pentru a gasi un avocat , puteti cauta pe sectiunea Consultanti a acestui site avocati din judetul in care domiciliati sau mergeti direct la Barou.
De ce sa va fie teama sa apelati la un specialist ?Acesta , deseori , ajuta , lipsa lui poate conduce la pierderea unor drepturi....
In acest forum , fiecare consultant , practic , expune modalitatea de solutionare a situatiilor de fapt concrete , si incearca , in limita posibilitatilor (intrucat sunt furnizate niste informatii generale) , sa ofere solutii.

Puteti verifica activitatea unui consultant de pe site , sa vedeti ce modalitate de abordare adopta in solutionarea spetele , ce convingeri are , si sa constatati daca sunt conforme cu ale dvs .Sau solicitati sprijinul cunostintelor , prietenilor...

Solutii exista , important e sa ne gandim atent pana sa le adoptam. Succes ;)
cautati-va toate actele fara sa dati de banuit.....certificate de nastere si al dv. si al copilului, casatorie..... pasapoarte......inclusiv facturi ,bonui ,spatiu,masina....rate.....etc.....si apoi cautati avocat.....si martori care sa va sustina........cu cine ramine copilul cind sunteti la serviciu ?.......atentie la corespondenta de toate felurile ....posta ......internet.....telefon.......succes!!!!!!!
Inainte de toate...eu sunt de parere sa nu va grabiti...cautati sa aveti o discutie cu sotul...spuneti tot ce va deranjeaza,calm si invitati-l si pe el sa procedeze la fel.Cautati o solutie sa rezolvati problema pe cale amiabila,exista si consilieri pe probleme de planning familial!Este usor a narui ce ai cladit in ani,este mai greu sa cladesti!Si eu sunt proaspat tatic,intradevar,stare de nervozitate este mai mare de partea ambilor!Insa comunicarea in cuplu joaca un rol foarte important,nu va grabiti ,cautati sa-l intelegeti dar si sa va faceti inteleasa!Se spune ca intr-un divort vina este impartita si nimeni nu are de castigat,din pacate putini iau in calcul acest adevar!!!Daca nu se poate urmati sfaturile colegilor!
Aveti dreptate! Tot ma amagesc ca poate ne revenim. Are un job cu responsabilitate. Il inteleg ca vine tarziu acasa si nu are timp de cel mic. E un copil dragalas care il cauta si ii simte lipsa. Cand ajunge acasa si daca are o clipa libera si tot in hartii se ingroapa si nu ne mai vede. Sunt momente cand vreau sa/mi iau copilul si sa plec asa cum sunt imbracata, sa nu mai privesc inapoi. Am tot incercat sa nu mai repet din greseli numai sa fie bine. Cantarind cu ce ma acuza ca/i gresesc si cu ce/mi face el sunt incomparabil mai multe de partea lui. Cere sa fac numai lucrurile cum vrea el si numai asa. Stiind ca in familia in care am crescut multe din motivele care se ivesc aceste certuri sunt nimicuri si chiar motive stupite (ca nu am pus un lucru la locul lui, ca i/am folosit un bun din partea lui de birou: pixul, foarfecul etc) consider ca e mai bine sa fie singur si pentru el. De la un tip are si o agresivitate fizica: arunca cu lucruri, izbeste cu pumnii in usa, geam. Nu mai suport sa/l mai vad asa. Si mai e o faza de spus in acest punct: cizmarul nu are pingele asa nici eu nu pot sa/mi rezolv situatia. Am o vechime de 8 ani in domeniul psihotearpiei copilului si am incercat sa fac in asa fel sa/i fie lui bine pentru ca sa fie liniste in casa dar tot se ivesc minuni din nimic. Am obosit. Poate, am si eu vina mea dar nu mai pot sa/i suport iesirile nervoase. Cand incep sa comunic cu el bine se naruie totul pe parcursul discutiei si apoi incepe rastalmacirea unor mesaje pentru a/i cadea lui bine. Sunt momente placute care imi aduc aminte de inceputuri si sa privesc lucrurile prin ochelari de indragostit dar sunt momente cand nu mai rezist psihic agresivitatii verbale si atitudinale. Nu credeam ca voi ajunge in acest impas dar.... va tin la curent cu pasii facuti. Multumesc tuturor pentru raspunsurile date. Multa sanatate si decizii corecte!

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor din cauza infidelitatii RALANASTA RALANASTA Buna seara! Trec printr-o situatie delicata si as dori cateva informatii dpdv legal. Sunt casatorita de 9 ani si in urma casatoriei am un copil in varsta de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez ali_alynutza ali_alynutza Sunt casatorita de 11 ani, avem un copil in varsta de 10 ani si stam in casa parintilor mei. As dori sa divortez de sotul meu deoarece nu ne mai intelegem, ne ... (vezi toată discuția)
Divorț de soț infidel și agresiv. am șanse să obțin custodia exclusivă a copilului? DanielaLenutaNicolae DanielaLenutaNicolae Buna ziua, sunt căsătorita de 6 ani, soțul și-a făcut amanta de aproximativ un an..am aflat prin septembrie 2017 concret..tipa intrând în casă noastră ... (vezi toată discuția)