avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor!

Nu credeam ca am sa am o asemene problema si sa caut informatii si sprijin pentru a afla care sunt pasii intr/un divort. Sunt casatorita de 4 ani. Din ce in ce viata alaturi de acest barbat devine mai grea. De un an avem si un copil de care nu se ocupa nici cum. De ceva timp a incept sa manifeste o agresivitate verbala care ma deranjeaza. Poate sunt si eu mai sensibila dar copilul plange, il doare una, il doare alta, mergi la medic, cumpara cele necesare pentru copil si pentru casa, mergi la munca (m/am intors cu jumatate de norma la munca pentru ca nu ne ajungeau banii si pentru a nu sta cu mana intinsa la el). As vrea sa stiu care sunt pasii ce se fac intr-un divort? Nu am calcat intr/un tribunal si nici nu am cautat rasunsuri printre cunostinte. Ce trebuie sa stiu inainte de a incepe acest demers? Gandul meu e sa caut un avocat bun si el va face toate necesare dar cum dau de un avocat bun? Imi e inca teama sa fac acest lucru dar trebuie sa tai coada cainelui dintr-o data si nu pe bucatele.
Da,atunci gasiti un avocat si el va va indruma!Trist,se pare ca...din cele relatate ,singura solutie este divortul!Puteti sa va duceti si singura sa introduceti actiune!Introduceti actiune de divort la judecatoria unde aveti domiciliul.Gasiti modele tip pe internet.Argumentarea tine de perspicacitatea dv.!Luati Codul Familiei si gasiti articolele de lege care se pliaza pe speta dv.!Trebuie sa aveti 2 martori!Tinand cont ca este vorba si de un minor cereti incredintarea lui spre crestere si educare cu obligarea fostului sot la plata pensiei!Cereti proba cu interogatoriu pentru a afla locurile de munca ale sotului si pentru a scoate in evidenta starea de tensiune din sanul familiei.Relatiile sunt grav si irmediabil vatamate.Culpa trebuie sa fie a fostului sot!La cerere trebuie sa atasati, cand o depuneti la judecatorul de serviciu,taxa de timbru si timbru judiciar!O sa primiti mai multe termene pana la incheierea divortului...cine stie poate se trezeste la realitate fostul sot!Toate cele bune si cred ca o sa gasiti un avocat destoinic!
Nu divortati!
Dupa o casatorie de numai 4 ani ceea ce scrieti nu ar trebui sa fie motiv de divort! Dupa ce apare un copil pot aparea tensiuni in cuplu – bazate pe faptul ca nimeni nu e ”obisnuit” cu ce inseamna cresterea unui copil... Cand 2 tineri se ”trezesc” ca trebuie sa raspunda pt o alta viata pot interveni tensiuni... pt ca nimeni nu e educat sa fie parinte.
Daca aveti pregatire in psihologia copilului inseamna ca ati urmat cursuri universitare de psihologie – asa se deduce... Daca nu reusiti sa va intelegeti sotul (si pe dv) – si cuplul, in general – risc si va scriu ca ati urmat degeaba cursuri de psihologie... sau nu v-ati casatorit din dragoste!
Din punctul meu de vedere o casatorie care are la baza dragostea merita o ”perioada de incercare” si merita mai multe sacrificii decat sunt cei mai multi dispusi sa accepte!
Viata – in ansamblu – e o lupta vesnica! Dragostea e ceva special – pt care merita sa luptam!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor din cauza infidelitatii RALANASTA RALANASTA Buna seara! Trec printr-o situatie delicata si as dori cateva informatii dpdv legal. Sunt casatorita de 9 ani si in urma casatoriei am un copil in varsta de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez ali_alynutza ali_alynutza Sunt casatorita de 11 ani, avem un copil in varsta de 10 ani si stam in casa parintilor mei. As dori sa divortez de sotul meu deoarece nu ne mai intelegem, ne ... (vezi toată discuția)
Divorț de soț infidel și agresiv. am șanse să obțin custodia exclusivă a copilului? DanielaLenutaNicolae DanielaLenutaNicolae Buna ziua, sunt căsătorita de 6 ani, soțul și-a făcut amanta de aproximativ un an..am aflat prin septembrie 2017 concret..tipa intrând în casă noastră ... (vezi toată discuția)