avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am muncit peste 8 ore /zi dar in contract am avut ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am muncit peste 8 ore /zi dar in contract am avut numai 4 ore/zi

buna seara, am lucrat ca vanzator la un magazin 15 ani crezand ca pe cartea de munca am contract de 8 ore pe zi, dupa 15 ani am constat cu stupoare ca angajatorul meu a platit la cartea de munca doar pentru 4 ore, ce pot face acum dupa ce si-a batut joc de mine si ma inselat timp de 15 ani, intotdeauna cand am semnat statul de plata sau alte documente imi spunea sa semnez mai repede ca el se grabeste, aqcum mi-am dat sema de ce se grabea, se temea sa nu citesc si sa descopar ca am contract de doar 4 ore pe zi, in timp ce eu lucram cel putin 8 ore pe zi, mentionez ca toata lumea din imprejurimi mau vazut la munca in fiecare zi cel putin 8 ore pe zi va rog ajutatima cu o solutie cu deosebit respect Daniel!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:16, 2 Mai 2014
Faceti o adresa catre ITM
Puteti sesiza ITM-ul /Inspectia Muncii sau puteti promova o actiune in instanta impotriva angajatorului.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Durata timpului de munca nu influențează cu nimic stagiul de cotizare pentru pensie , ci numai la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost inselat la cartea de munca danmarian50 danmarian50 buna seara, am lucrat ca vanzator la un magazin 15 ani crezand ca pe cartea de munca am contract de 8 ore pe zi, dupa 15 ani am constat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)
Lege cu privire la programul de lucru aranyi aranyi Lucrez la o multinationala care in ultima perioada isi cam bate joc de angajati, astazi am ajuns la lucru si dupa 2 ore de lucru ma trimit acasa ca nu mai avem ... (vezi toată discuția)
Cum poti denunta firma angajatoare dcuanita dcuanita Buna Sunt angajata unei firme din Bucuresti, firma de recrutare merchandiseri, promoteri etc din data de 1.11.2014 cu contract de munca cu norma intreaga 8 ... (vezi toată discuția)