avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program scurtat de lucru la restructurare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program scurtat de lucru la restructurare

In perioada preavizului in urma restructurarii, programul de lucru este scurtat la 4 ore numai in cazul concedierii colective sau si in cazul concedierii individuale?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:03, 4 Mai 2009
Perioada si conditiile preavizului sunt aceleasi in ambele cazuri de concediere - 20 zile lucratoare , programul de lucru 4 ore /zi 20 zile sau 8 ore/zi 10 zile .Indiferent de programul de lucru, in pontaj vor aparea cu 8 ore si nu vor fi afectate drepturile salariale sau conexe.
veromanea a scris:

In perioada preavizului in urma restructurarii, programul de lucru este scurtat la 4 ore numai in cazul concedierii colective sau si in cazul concedierii individuale?
Multumesc.

CCMN nu fcae distinctie intre concedierea individuala sau colectiva referitor la acest program. Consider ca, in tacerea legii, acest program este aplicabil ambelor forme de concediere.
Cele 4 ore de absenta se acorda pentru ca salariatul aflat in preaviz sa-si caute un loc de munca. Un loc de munca isi cauta orice disponibilizat, fie el individual fie colectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj in perioada preavizului Megan Megan BUNA ZIUA! AM FOST IN CIC 2 ANI. CAND AM REVENIT LA SERV PATRONUL MI-A SPUS CA POSTUL PE CARE AM FOST ANGAJATA SE DESFIINTEAZA INCEPAND CU PRIMA MEA ZI DE ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere individuala conform art. 65, alin. (1) codul muncii gabi257 gabi257 Sunt contabila la o firma, care nu are inspector de personal. Am salariati ce nu si.au efectuat concediul de odihna pe anul acesta respectiv cota de 18 zile ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu m2gica m2gica Buna ziua....Se acorda acel salariu compensatoriu conform CCM la nivel national sau NU, in cazul in care disponibilizarea a survenit nu din lipsa de ... (vezi toată discuția)