avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare- cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare- cumparare

Buna ziua,

Va rog, daca ma puteti ajuta cu un raspuns pentru urmatoarea situatie:
Sunt in curs de a achizitiona o casa cu suprafata totala a terenului de 198mp in acte si 189mp masurati.
Ce reprezinta aceste doua suprafete, pe care o cumpar efectiv si de unde provine aceasta diferenta?
Ce trebuie facut in situatia data?

Multumiri!
Cel mai recent răspuns: bestlegis , utilizator 10:45, 2 Mai 2014
In propunerea cuprinsa in Memoriul tehnic trebuie scris rectificare suprafata teren.
Memoriul justificativ sau tehnic se face de catre un topograf autorizat si constituie partea scrisa din documentatia topografica. Primul pas, adica rectificarea de teren se face la cererea proprietarului (vanzatorului), Dvs. cumparati terenul cu suprafata reala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre suprafata scrisa in cartea funciara si suprafata reala balisdanconstantin balisdanconstantin Buna seara! doresc sa cumpar de la parintii mei o bucata de pamant .Am chiemat un topograf pentru a masura si a face demersurile de dezmembrare a ... (vezi toată discuția)
Intabulare iuvri iuvri Buna ziua! Imi poate da si mie cineva niste informatii? Cum pot intabula terenul obtinut cu un titlu de proprietate obtinut in baza legii 247/2005? Unde ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobile in anii 60 Claudiu Mihail Claudiu Mihail O femeie este proprietar in anii \"60 a trei numere topografice alaturate 1,2 si 3 situate in zona istorica a orasului- la nord toate cele 3 topografice ... (vezi toată discuția)