avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Problema permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Problema permis suspendat

Buna ziua,
Seara trecuta am patit un mic ghinion circuland cu autovehiculul personal dupa ce am luat o curba am oprit masina pe un trotuar ghinionul meu a fost ca la vreo 500 de metrii in fata era mcv politiei intors cu spatele catre cei doi polistii avand clienti,unul dintr politisti cand a vazut ca am tras pe bordura la lasat pe cel pe care el testa cu etilotestul sa plece si a veni cu masina in fuga direct la mine eu pana a ajuns el coborasem din masina tin sa mentionez ca mai eram cu un prieten.Fara sa se legitimeze mi-a cerut actele la control in prima faza m-a intrebat daca am permis de conducere si bineinteles ca il avem si i l-am inmanat cu toate celelalte documente mi-a zis sa il urmez.Cand am ajuns la masina mi-a comunicat ca am o alcoolemie de 0.33mg/l dupa testarea cu aparatul etilotest pe care nu a facut-o.
Incontinuare scria procesul verbal si eu tot il intrebam de ce imi scrie proces verbal daca nu am facut nimic si replica lui a fost aceea ca trebuia sa gaseasca o persoana sa suspende un permis pentru pozitia 423 din etilotest si el nu vrea sa isi piarda painea.
Fara sa ma intrebe ceva a scris la alte mentiuni ca "a consumat"si inca niste chestii indescifrabile.
Cand am intrebat daca martorul meu nu isi poate spunea si el parerea in procesul verbal el mi-a raspuns ca oricum e cuv martorului impotriva cuvantului lui.
Si asa mi-a fost suspendat permisul de conducere fara drept de conducere pentru 90 de zile si amenda 780 de lei.
Tin sa mentionez ca am semnat procesul verbal deoarece luni la prima ora vreau sa merg la tribunal sa fac contestatie.
Este ok asa?
Amenda trebuie sa ma duc sa o platesc?

Va rog frumos sa ma ajutati!

Va multumesc
cam cat dureaza un proces de genul acesta?
daca am ceva cunostinte la tribunal gen un avocat pot lua certificatul de grefa in aceeasi zi?
un proces dureaza vo 2 ani..in cazul meu tot la o prostie facuta de un militian incimpetent am deja un an jumate si desi instanta mi-a dat dreptate stau de 3 luni sau redacteze o amarata de sentinta...asta e tara noastra...birocratia e prietenul statului si dusmanul ceateanului.
Exista vreo sansa sa nu imi elibereze permisul dupa ce depun contestatie si obtin certificatul de grefa?
Exista vreo sansa cu interventii la tribunal din partea unui avocat sa obtin certificatul de grefa in aceeasi zi in care depun contestatia?
Dupa ce ridic certificatul de grefa de la tribunal imediat merg la politia rutiera si imi ridic permisul?Din momentul in care contestatia a fost depus la tribunal suspendarea permisului de conducere se suspenda?
Da se poate in aceeasi zi.Deci te tuci depui contestatia, apoi te duci la grefiera sa iti elibereze certificatul de grefa, cu el te duci la directia de permise (in Bucuresti e pe udriste) si iti iei permisul inapoi. Pe durata procesului P.V. si actiunile sale sunt suspendate.
ce acte imi sunt necesare pentru a depune contestatia?

Alte discuții în legătură

Permis suspendat pruna1992 pruna1992 Buna ziua,azi dimineatza cand am fost sa bag GPL la autoturizm in spatele meu a venit politia si fara sa imi ceara actele ma pus sa suflu in ETILOTEST si acolo ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat Cristina Vasile Cristina Vasile Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in situatia in care mi s-a suspendat permisul de conducere (pe nedrept), iar eu nu sunt de acord cu constatarea ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis ContSters61466 ContSters61466 Am o mare dilema, astazi 09.07. am fost oprit pe Sos Stefan cel Mare de catre un politist pe un scuter deoarece nu am acordat prioritate de trecere la un ... (vezi toată discuția)