avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui de familie, intr-o situatie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui de familie, intr-o situatie complicata

Buna ziua,

Supun atentiei dvs. urmatoarea situatie, si vin cu rugamintea sa ma ajutati s-o descurc:
- am divortat in 2007, am pastrat (la cererea mea) numele din timpul casatoriei
- din casatorie au rezultat 2 copii minori (acum au varstele de 9, respectiv 13 ani)
- in prezent ma aflu intr-o relate care nu doresc sa o oficializez, insa sunt insarcinata
- vreau sa stiu cum (sau daca) pot reveni la numele avut inainte de casatorie, si daca pot face acelasi lucru pentru copii, intrucat nici ei nu doresc sa aiba numele tatalui lor.

Va multumesc anticipat, sper sa ma puteti ajuta.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:54, 2 Mai 2014
Daca aveti un motiv intemeiat, puteti cere schimbarea numelui pe cale administrativa.
Pentru schimbarea numelui copiilor, aveti nevoie si de acordul tatalui.
Despre procedura si acte necesare gasiti in link, reveniti daca mai aveti intrebari.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume in urma divortului onutza30 onutza30 buna ziua,am si eu o intrebare:sunt divortata din 2003 si dupa divort trebuia sa revin la numele avut anterior,bineinteles ca nu am facut-o,acum as vrea sa imi ... (vezi toată discuția)
Nume după căsătorie ionelnelus ionelnelus Bună seara! Dacă partenera de căsătorie dorește să păstreze numele actual ptr o perioada (mai mică sau mai mare ) se poate apoi revenii la schimbarea ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie cu numele purtat in timpul casatoriei opreanmihaela opreanmihaela Buna ziua, Am rugamintea sa-mi transmiteti modalitatea de a reveni la numele dobandit in urma casatoriei;revenirea la numele de familie dinaintea ... (vezi toată discuția)