avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintare

buna ziua, ma numesc elena si am 20 de ani. am o problema extrem de serioasa care ma macina de mult timp: acum o jumatate de an eram intr-o relatie cu un coleg de facultate pe care l-am iubit enorm si care mi-a castigat increderea...eu am fost cea care a pus capat relatiei datorita faptului k era foarte violent si ma lovea. din momentul in care i-am comunicat hotararea mea de a ne desparti a inceput sa ma ameninte cu poze compromitatoare pentru mine pe care le detine fara acordul meu. eu l-am rugat insistent sa le stearga pentru k nu ma voi mai intoarce niciodata la el iar el mi-a promis k o sa le stearga daca ne impacam. naivitatea mea m-a facut sa cad din nou in jocul lui si am acceptat crezandu-l pe cuvant ca a sters acele poze si ca se va schimba. dar omul nu a fost persoana de buna credinta e care o credeam eu si relatia a evolutat spre mai rau iar eu am hotarat definitiv sa pun capat. l-am anuntat si de atunci totul s-a incheiat. dar el a continuat sa ma sune si sa-mi trimita mesaje, sa-si ceara iertare si sa vrea sa ma intorc la el, mentionez k nu a primit raspuns din partea mea si nici nu i-am dat nici cea mai mica speranta ca l-as putea ierta. in momentul de fata eu am alta relatie despre care a aflat si a inceput sa ma ameninte trimitandu-mi pozele acelea. va rog sa-mi dati un sfat sa stiu ce as putea sa fac in cazul acesta, as vrea sa iau masurile legale necesare.va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters42058 , utilizator 09:43, 4 Mai 2009
Aceasta persoana este in eroare in privinta relatiilor , santajul emotional nu ajuta , razbunarea nici atat ....

Cand v-a lovit ?In termen de 2 luni de la aceste acte de violente , puteti depune o plangere penala prealabila , la POl , respectiv Parchet , ulterior , pana la ramanerea definitiva a hotararii , chiar in apel , sau recurs , putand fi retrasa ....Situatia e aceeasi si pt infractiunea de amenintare.Ar putea subizista si infractiunea de santaj .Invederati-i acestei persoane care sunt consecintele juridice ale actiunilor lui ,discutand serios cu el.

Succes.;)
Hartuirea devine infractiune in noul Cod Penal
Noul Cod Penal pedepseste cu inchisoare de la 1 la 6 luni hartuirea prin mesaje, telefoane sau urmarire. Incriminarea hartuirii este urmarea aparitiei unui numar mare de astfel de cazuri, in special impotriva femeilor.
Articole similare
Autorii proiectului de lege justifica introducerea acestei infractiuni noi in Codul Penal romanesc ca fiind un raspuns la aparitia unor cazuri in care diverse persoane - in special femei - sunt asteptate sau urmarite pe strada sau alte locuri publice, sunt tracasate prin diverse mesaje, ceea ce le provoaca "o stare de temere sau de ingrijorare".
Actiunea penala impotriva unor astfel de actiuni incepe in urma plangerii depuse de persoana vatamata. Reglementari similare apar si in legislatia franceza sau in cea engleza. Pana acum Romania incrimina numai hartuirea sexuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire ana88 ana88 Am o problema cu un fost angajat pe care l-am concediat. Acesta ma suna de pe numar privat si imi vorbeste urat, imi aduce injurii si ma ameninta ca imi va ... (vezi toată discuția)
Am fost amenințat cu bătaia dacă nu trimit poze în ipostaze indecente. cum mă pot apăra? Daniel12 3georgel Daniel12 3georgel Am fost amenințat de un individ pe Facebook că dacă nu-i trimit poze în ipostaze indecente mă va bate. I-am dat block. Dar ma sunat și ma amenințat că ... (vezi toată discuția)
Ce incadrare gasiti? razvancosti21 razvancosti21 Buna ziua! Vreau sa va cer si eu ajutorul intro problema destul de dificila. M-ar interesa daca exista vre-o lege speciala sau ceva in sesnul unei hartuiri ... (vezi toată discuția)