avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot fi data in judecata daca cainele meu a muscat in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot fi data in judecata daca cainele meu a muscat in joaca o fetita?

buna ziua,acu 2 zile catelusa mea de doar 5 luni a muscat o fetita in joaca,locul este putin vanat,dar fara sangerare.am fost cu ei la medicul veterinar deoarece nu are facut inca vaccinul antirabic,acesta se face la 6 luni in rest le are pe toate.este o catea de tip malinois acestia fiind niste caini f inteligenti,si eu am un baiat de 15 ani care se ocupa de caine si este o catea ff jucausa.poate respectiva sa ne dea in judecata?ce se poate intampla si ce trebue sa facem?va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:28, 5 Mai 2014
Poate sa va dea in judecata in civil. Se cheama raspundere pentru fapta animalelor. Oricum inainte de judecata trebuie sa va invite la mediere. Vedeti atunci ce pretentii financiare au.
Ati avut cu ei vreo discutie in sensul asta? Eu spun sa nu-i intrebati de pretentii, vedeti care e starea copilului etc.
Daca nu e dresat cainele si daca e de talie medie in sus, mergeti cu botnita. Sunt si niste reguli in sensul asta...
Puteti fi actionata in instanta de parintii copilului atat in temeiul disp cod civil cat si a legislatiei pentru protectia animalelor
Exista raspundere juridica in acest caz.
Aveati obligatia legala de a va ocupa de catel si raspundeti juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc un sfat din partea unui avocat - hărțuire Mariuca1973 Mariuca1973 Am un vecin care pur si simplu ma hartuieste cu orice mijloace.deci cateaua lui mia atacat 2 cateluse el ma reclamat la poliție si sustine ca niste câini de ... (vezi toată discuția)
Legea cainilor cu stapan ContSters101252 ContSters101252 Buna ziua, Detin un catel, rasa nepericuloasa , vaccinat , inregistrat, mocrocipat - toate la zi. In parcul in care ne plimbam si ne jucam cu copii, este ... (vezi toată discuția)
Amenda botnita Mmitsuu Mmitsuu Am primit o amenda de 200 ron pentru ca nu am avut botnita si carnetul de sanatate al cainelui la mine , cainele era in lesa. Sunt la prima abatere si as vrea ... (vezi toată discuția)